Ελλάδα, Κοινωνία

Πρόσφυγες κατέλαβαν τον Σταθμό Λαρίσης – Δεν εκτελούνται δρομολόγια

Κατάληψη των γραμμών του τρένου στο Σταθμό Λαρίσης πραγματοποιούν πρόσφυγες και μετανάστες, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ να μην πραγματοποιούνται τα δρομολόγιά της.

Οι πρόσφυγες έχουν συγκεντρωθεί στο Σταθμό Λαρίσης και απαιτούν να φύγουν από την Ελλάδα.

Οι περίπου 300 πρόσφυγες διαμαρτύρονται και ζητούν να μεταφερθούν στα Διαβατά Θεσσαλονίκης. Οι πρόσφυγες είναι από το βράδυ της Πέμπτης στο σταθμό Λαρίσης και σχεδόν όλοι διαθέτουν εισιτήρια για τη Θεσσαλονίκη ενω το χθεσινό δρομολόγιο ακυρώθηκε.

Πρόσφυγες κάθε ηλικίας, ακόμα και μικρά παιδιά βρίσκονται στις ράγες και έχουν υποχρεώσει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να σταματήσει τα δρομολόγια των τρένων. Νωρίτερα ένα τρένο κατάφερε να προσεγγίσει τον σταθμό με χαμηλή ταχύτητα και να αποβιβαστούν οι επιβάτες.

Ωστόσο όλα τα υπόλοιπα δρομολόγια σταμάτησαν στη μέση της διαδρομής με τους επιβάτες να υπομένουν μία απίστευτη και αναπάντεχη ταλαιπωρία.

Ετσι τα τρένα που κατευθύνονταν προς το σταθμό Λαρίσης επέστρεψαν σε κοντινούς σταθμούς και από εκεί οι επιβάτες θα μεταβούν στον προορισμό τους με λεωφορεία. Παράλληλα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σχεδιάζει να μεταφέρει με λεωφορεία τους επιβάτες που διαθέτουν εισιτήρια σε άλλους σταθμούς, ώστε να επιβιβαστούν από εκεί στα τρένα και να πάνε στον προορισμό τους.

Ενδεικτικό του αλαλούμ που επικρατεί στο σταθμό Λαρίσης είναι πως από τα μεγάφωνα ακούγονται ανακοινώσεις πως «οι Έλληνες επιβάτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν για Βόρεια Ελλάδα να γνωρίζουν ότι βρίσκονται λεωφορεία έξω από τον σταθμό».

Δείτε τις φωτογραφίες του intimenews:

Οικογένειες από το πρωί στο στο σταθμό Λαρίσης

Θέλουν να φύγουν για Διαβατά

 

 ενώ κάΚάποιοι κρατούν τα εισιτηρια στα χέρια τους 

Ακυρώθηκε το δρομολόγιο και δεν έφυγαν για διαβατα

Θέλουν να φύγουν για Διαβατά

Οι πρόσφυγες έχουν καθίσει πάνω στις γραμμές, ώστε να εμποδίσουν τη διέλευση των τρένων στο σημείο, μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημα τους. ενώ κάποιοι κρατούν τα εισιτήρια στα χέρια τους

Ακυρώθηκε το δρομολόγιο και δεν έφυγαν

Από τα μεγάφωνα ακούγεται το εξής: «Οι Έλληνες επιβάτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν για Βόρεια Ελλάδα να γνωρίζουν ότι βρίσκονται λεωφορεία έξω από τον σταθμό».

Σημειώνεται ότι δεν εκτελούνται δρομολόγια στον άξονα καθώς και στον Προαστιακό Αθηνών, ως εκ τούτου έχει ανασταλεί και η έκδοση εισιτηρίων για τους προορισμούς που επηρεάζονται σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, λόγω της κατάληψης των σιδηροδρομικών γραμμών από μετανάστες στον σιδηροδρομικό σταθμό Λαρίσης. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ ζητά την κατανόηση των πελατών της για την αναστάτωση που έχει προκληθεί από την κατάσταση αυτή.

 

Πηγή:  iefimerida.gr

Previous ArticleNext Article