ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Μαγνησία

Αναστέλλεται η μετεγκατάσταση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών

Την αναστολή της μετεγκατάστασης της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από το Στρατόπεδο Συνταγματάρχη Γεωργούλα, «μέχρι νεωτέρας» αποφάσισε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μετά και τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν στην τοπική κοινωνία και τις παρεμβάσεις που έγιναν από πολλούς φορείς. Σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίτερα σήμερα, είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση για το ζήτημα, του βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη, ενώ πληροφόρηση που προέρχεται από κυβερνητικές πηγές αναφέρει ότι η απόφαση είχε ληφθεί από χθες βράδυ.

Η σχετική απόφαση αναρτήθηκε σήμερα το απόγευμα (10-4-2019) στην ιστοσελίδα του Υπουργείου, κι ενώ μάλιστα, βρισκόταν σε εξέλιξη εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, κατά της μετεγκατάστασης της Ταξιαρχίας, στο Μεταξουργείο.

Επιτυχημένη η εκδήλωση  του Εμπορικού Συλλόγου κατά της μετεγκατάστασης

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών, παραγωγικοί φορείς και πρώην στρατιωτικοί, καθώς και πολλοί υποψήφιοι των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και πλήθος  κόσμου.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Ν. Ιωνίας Απόστολος Οντόπουλος, που επισήμανε ότι η μεταφορά της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από την περιοχή θα σημάνει ένα τεράστιο πλήγμα για την τοπική οικονομία, που υπολογίζεται σε 20 εκ. €.

Ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Μπουκώρος ζήτησε να μην υλοποιηθεί ο σχεδιασμός σε βάρος του Βόλου και κάλεσε τους Βολιώτες σε ξεσηκωμό, ενώ η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε ότι είναι κοινή παραδοχή πως όλοι συμφωνούμε στα αυτονόητα και αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης.

Ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος κάλεσε τους πολίτες να είναι σε εγρήγορση και ενωμένοι, ώστε αν χρειαστεί να κινητοποιηθούν όλοι μαζί, με πρώτο τον ίδιο, επαναλαμβάνοντας την πληροφόρησή του ότι έγινε σύσκεψη στο υπουργείο και προβλέπεται στο χώρο του «Γεωργούλα» να έρθουν πρόσφυγες.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Μαγνησίας, έφεδρος ταγματάρχης (ΠΖ) Κωνσταντίνος Καραδήμος τόνισε ότι κάτι ανάλογο επιχειρήθηκε να γίνει στα Τρίκαλα με τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών,  αλλά σύσσωμη η τοπική κοινωνία κατάφερε να αποτρέψει τον σχεδιασμό.

Στο γεγονός ότι ο Βόλο θα υποστεί οικονομικό πλήγμα από τη μετεγκατάσταση της ταξιαρχίας αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Βόλου Βασίλης Δερβίσης, ενώ και ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Γιώργος Τοσιλιάνης, ζήτησε να παγώσουν τα σχέδια και η ηγεσία να δει ξανά το θέμα.

Δήλωση δημάρχου Βόλου

Χαιρετίζω την πληροφορία που έφθασε και θέλει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να υπαναχωρεί από την απόφασή του να μεταφέρει από την πόλη μας της 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών, χωρίς μάλιστα να υπάρχει κάποια δέσμευση για την ισοδύναμη αναπλήρωσή της.

Εύχομαι και ελπίζω να πρόκειται για μια μόνιμη απόφαση που πάρθηκε ώριμα, με συνειδητοποίηση των προβλημάτων που προκαλούνται στην κοινωνία μας, και όχι για ένα προεκλογικό ελιγμό, που αποσκοπεί στην προσωρινή χειραγώγηση των πολιτών εν όψει εκλογών.

Μέχρις ότου υπάρξει πλήρης επιβεβαίωση της πληροφορίας, ας παραμείνουμε όλοι σε εγρήγορση, επαναλαμβάνω πάντα με την ελπίδα ότι πρόκειται για μια απόφαση που σέβεται τη βούληση της κοινωνίας μας και όχι για μια απόπειρα πρόσκαιρης εξαπάτησής της, για λόγους ψηφοθηρικούς

Δήλωση Χρ. Μπουκώρου

Η …ασθμαίνουσα ανακοίνωση του Υ.ΕΘ.Α., η οποία  αναφέρεται σε πάγωμα των διαδικασιών μετεγκατάστασης της 32ης ΤΑΞ/Π.Ν και η οποία εκδόθηκε κατά τη διάρκεια της δυναμικής συγκέντρωσης  πολιτών και φορέων του Βόλου και της Νέας Ιωνίας, αποδεικνύει τρία βασικά δεδομένα:

α) Η αποφασιστικότητα των πολιτών και των φορέων του Βόλου τρόμαξαν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ενεργοποίησαν τον φόβο του πολιτικού κόστους ενόψει των επερχόμενων εκλογών.

β) Η ανακοίνωση του Υ.ΕΘ.Α. περί παγώματος των διαδικασιών απομάκρυνσης της Ταξιαρχίας, είναι η απτή απόδειξη και η πλήρης επιβεβαίωση ότι οι διαδικασίες απομάκρυνσης είχαν ήδη ξεκινήσει.

γ)Τελικά οι επείγουσες επιχειρησιακές ανάγκες που επικαλείται η ηγεσία του Υ.ΕΘ.Α. δεν είναι και τόσο επείγουσες, εφόσον μπορούν και παγώνουν στη θέα μιας συγκέντρωσης πολιτών, λίγο πριν από την πολλαπλή εκλογική αναμέτρηση.

Τέλος, καλούμε σε επαγρύπνηση τους πολίτες και τους φορείς του Βόλου και της Νέας Ιωνίας, διότι έχουμε να κάνουμε με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία άλλα λέει σήμερα και άλλα πράττει αύριο.

ert.gr/volos

Previous ArticleNext Article