Ειδήσεις, Κόσμος, ΠΑΙΔΙ

Η Fisher-Price ανακαλεί εκατομμύρια καθισματάκια μωρών μετά από θανάτους βρεφών

Η εταιρεία παιχνιδιών και παιδικών ειδών Fisher-Price ανακαλεί εκατομμύρια καθισματάκια – ριλάξ μωρών, μετά από αναφορές που συνδέουν τις κούνιες με δεκάδες θανάτους βρεφών.
Ήδη περίπου 4,7 εκατομμύρια Rock ‘n Play Sleepers έχουν ανακληθεί, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η Επιτροπή Προστασίας Καταναλωτή των ΗΠΑ (CPSC).
Σύμφωνα με τη CPSC, τουλάχιστον δεκάδες νεογέννητα έχουν χάσει τη ζωή τους από το 2009, που πρωτοκυκλοφόρησε η σειρά Rock ‘n Play. Δέκα από τους θανάτους έχουν σημειωθεί από το 2015 στις ΗΠΑ.
Στην επίσημη ανακοίνωσή της, η Mattel στην οποία ανήκει η Fisher-Price επιβεβαίωσε την οικειοθελή ανάκληση εμμένοντας στην ασφάλεια του προϊόντος.
«Επιμένουμε ότι τα προϊόντα μας είναι ασφαλή. Ωστόσο λόγω περιστατικών που αναφέρθηκαν σε περιπτώσεις κατά τις οποίες το προϊόν χρησιμοποιήθηκε χωρίς να ακολουθούνται οι προειδοποιήσεις για την ασφάλεια και οι οδηγίες χρήσης, αποφασίσαμε εκουσίως να το ανακαλέσουμε», επισημαίνει επίσης η Mattel, μητρική εταιρεία της Fisher-Price.
Τα μωρά φαίνεται πως πέφτουν από τα καθίσματα όταν δεν είναι δεμένα ή τραυματίζονται σοβαρά κάτω από άλλες συνθήκες.
Στο παρελθόν, η Επιτροπή σε συμφωνία με την Fisher-Price, καλούσε τους καταναλωτές να σταματήσουν να τα χρησιμοποιούν στον τρίτο μήνα των βρεφών ή «από την στιγμή που το μωρό αρχίζει να μαθαίνει να γυρνά» και να αλλάζει πλευρό.
Χθες όμως, οι αρμόδιες αρχές ζήτησαν από τους γονείς να σταματήσουν «αμέσως» να χρησιμοποιούν το προϊόν που σχετίζεται με τουλάχιστον 32 θανάτους συνολικά.
Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP), είχε κάνει έκκληση για την άμεση ανάκληση του προϊόντος, χαρακτηρίζοντάς το «θανατηφόρο».
«Όταν οι γονείς αγοράζουν ένα προϊόν για τα μωρά ή τα παιδιά τους, αρκετοί υποθέτουν ότι από τη στιγμή που πωλείται σε ένα κατάστημα είναι και ασφαλές. Δυστυχώς δεν είναι έτσι», σχολίασε ο πρόεδρος της AAP, Κάιλ Γιασούντα.
Με πληροφορίες από ΒΒC
Πηγή: www.lifo.gr
Previous ArticleNext Article