Ελλάδα, Καιρός

Βροχές, καταιγίδες και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας μέχρι και το Σαββατοκύριακο

Η κακοκαιρία δείχνει τα «δόντια»  της μέχρι και το Σάββατο 20 Απριλίου με βροχές και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις ο καιρός θα είναι άστατος το Σαββατοκύριακο, με πολύ μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας το Σάββατο θα σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες στην ανατολική και κεντρική Μακεδονία, όπως και στο βόρειο Αιγαίο. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στα Ηπειρωτικά της χώρας, ενώ αναμένονται χιονοπτώσεις στα ορεινά της βορειανατολικής χώρας.

Το βασικό χαρακτηριστικό του καιρού το Σάββατο είναι η πτώση της θερμοκρασίας. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν από το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Εν τω μεταξύ, αυτή την Κυριακή 21 Απριλίου 2019, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά, λόγω του πασχαλινού ωραρίου, με τους καταναλωτές να σπεύδουν για τα ψώνια για το Πάσχα, ακόμη κι αν ο καιρός δεν θα είναι σύμμαχος.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις ο καιρός την Κυριακή δεν θα παρουσιάσει ιδιαίτερη μεταβολή, ωστόσο οι χάρτες δίνουν  βροχές μόνο στα Ηπειρωτικά.

Ήλιος και ζέστη τη Μεγάλη Εβδομάδα

Η κακοκαιρία επιμένει μέχρι και το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά για τον καιρό, ωστόσο ο καιρός το Πάσχα και συγκεκριμένα τη Μεγάλη Εβδομάδα βελτιώνεται σημαντικά με άνοδο της θερμοκρασίας και ηλιοφάνεια σε πολλές περιοχές της χώρας.

protothema.gr

Previous ArticleNext Article