Εκδηλώσεις, Εκπαίδευση - Παιδεία, ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Λάρισα, ΠΑΙΔΙ

«Σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία»

Παρασκευή  19 Απριλίου στην πλατεία Ταχυδρομείου από τις 09:30-14:30

Ο Δήμος Λαρισαίων, σε συνεργασία με τη Δ/νση Β/βάθμιας Εκπ/σης ν.  Λάρισας, τα Εργαστηριακά Κέντρα Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Λάρισας και μια σειρά επιστημονικών φορέων του νομού, οργανώνει για τρίτη χρονιά φέτος την εκδήλωση «Σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία 2019».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το πρωινό της Παρασκευής  19 Απριλίου 2019 στον χώρο της πλατείας Ταχυδρομείου από τις 09:30-14:30 και οι παρουσιάσεις, τα θεατρικά δρώμενα και οι βραβεύσεις στο χώρο του αμφιθεάτρου της Ιατρικής σχολής (κτίριο Κατσίγρα).

Στόχος της εκδήλωσης είναι η διάχυση των πρακτικών που εφαρμόζουν οι Φυσικές Επιστήμες για την επίλυση προβλημάτων της καθημερινής ζωής καθώς και η ενημέρωση του κοινού πάνω σε σύγχρονα επιστημονικά θέματα. Για το σκοπό αυτό μικρές ομάδες μαθητών από 20 σχολεία του νομού, υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους, θα παρουσιάζουν πειράματα, κατασκευές, εργασίες, θεατρικά, κ.α. που σχετίζονται με τις Φυσικές Επιστήμες, πάνω σε θέματα που άπτονται της καθημερινότητας και είναι προσιτά στους αμύητους στην επιστήμη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει φέτος η δράση CSI Larissa” κατά την οποία σύμφωνα με ένα  σενάριο κατάλληλα σχεδιασμένο, που τοποθετεί ισορροπημένα δραστηριότητες Βιολογίας, Χημείας και Φυσικής σε ένα ευρύτερο, διεπιστημονικό πλαίσιο, οι μαθητές καλούνται να ερευνήσουν και εξιχνιάσουν ένα έγκλημα!

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Πρόγραμμα

09:30-13:30: Πειραματικές δραστηριότητες σχολείων της Β/βάθμιας εκπ/σης (χώρος της πλατείας Ταχυδρομείου).

*Παράλληλη εκδήλωση “CSI Larissa”

11:00-11:30: Διαδραστική θεατρική παράσταση με πρόσβαση στην αναπηρία με τίτλο: «CSI στην πινακοθήκη Κατσίγρα» με τη θεατρική ομάδα του 6ου ΓΕΛ Λάρισας. Υπεύθυνη καθηγήτρια: Χρύσα Βελησσαρίου (αμφιθέατρο, εντός της Ιατρικής Σχολής).

11:30-13:30: Διεξαγωγή εγκληματολογικής έρευνας από ομάδες μαθητών στο πλαίσιο της δράσης “CSI Larissa” (χώρος της πλατείας Ταχυδρομείου).

13:30-14:30: Ανακοίνωση αποτελεσμάτων, απονομή βραβείων – επαίνων συμμετοχής (αμφιθέατρο, εντός της Ιατρικής Σχολής).

14:30: Λήξη της εκδήλωσης

 

Previous ArticleNext Article