top, ΒΙΒΛΙΟ, ΠΑΙΔΙ

Η Αγάπη φέρνει την Άνοιξη

Οι εκδόσεις Θύρα έχουν ακόμη, ένα αξιόλογο παραμύθι στα ράφια της Πασχαλιάς, της Αγάπης, της Συγχώρεσης, της Χαράς, της Ανθρωπιάς, της Συντροφικότητας. Το βιβλίο της συγγραφέως Σταυρούλας Κάτσου- Καντάνη με εικονογράφηση της Μαρίας Σαρρή “Η αγάπη φέρνει την Άνοιξη” , θυμίζει τα παραμύθια που εξιστορούσαν οι γιαγιάδες στα εγγονάκια τους με συντροφιά την ανέμη και τη ζεστασιά του τζακιού.

Ένα βιβλίο που σε ταξιδεύει στο χώρο χρόνο, μα προσφέρει στους μικρούς αναγνώστες το πιο ουσιαστικό, διαχρονικό και σημαντικό συναίσθημα που πρέπει σαν φυλαχτό μες στην καρδιά να το κρατούμε.

ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ!!!

Στο ξεφύλλισμά του , περνούν όλες οι εποχές του χρόνου, ενώ αγκαλιάζεται με ζεστασιά η απλότητα και η αγνότητα των χωρικών μιας ιστορίας παλιάς μα τόσο ταυτόχρονα σύγχρονης.

Σε ένα φιλόξενο χωριό πλάι σ’ ένα ποτάμι, ένας νερόμυλος κι ένας μυλωνάς τραγουδούν. Μα ξάφνου, ο χειμώνας φώλιασε στις καρδιές και στη φύση και η Άνοιξη, παρόλο που το Πάσχα πλησίαζε, αρνιόταν να φανεί. Αντιστεκόταν να ανθίσει ανάμεσα στη διχόνοια, τη δυσπιστία και την αδιαφορία που δέσποζε στις πράξεις και τα λόγια των κατοίκων.

Ένα ζευγάρι γερόντων με το εγγονάκι τους όμως, νοσταλγούν, την αγάπη και την συντροφικότητα. Και με δύναμη πίστης πως ένα χελιδόνι μπορεί να φέρει την Άνοιξη μέσα από τη στάση ζωής τους, κατάφεραν ο τόπος ξανά να ανθίσει. Και έτσι όταν άνοιξαν οι δρόμοι της αγάπης, φύτρωσε η πρώτη παπαρούνα κι ήρθε η Άνοιξη και το Πάσχα γιορτάστηκε, όπως πρέπει, με χαρές, τραγούδια κι αδελφοσύνη.

Γιατί το Πάσχα είναι η θυσία αγάπης που ο Χριστός μας χάρισε με τη σταύρωση και την Ανάστασή του. Μόνο με την αγάπη, τη συγχώρεση και την αδελφοσύνη, όλοι μαζί μπορούμε δημιουργήσουμε την ανάσταση ενός κόσμου, που τον κυριεύει η καχυποψία, η έχθρα και η αδιαφορία. Το οφείλουμε στα παιδιά μας…!!! Καλές Αναγνώσεις…

Γράφει η εκπαιδευτικός Γεωργία Παράσχου

Previous ArticleNext Article