top, ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Μαγνησία, Τουρισμός

Ψάχνετε για εναλλακτικές διακοπές; Ελάτε στον Πλατανιά Πηλίου στο “Des Roses Hotel”

Καλό μήνα σε όλους! Ο Μάης έφτασε και η φύση φόρεσε τα καλά της για να μας υποδεχτεί με τα χρώματα και τα αρώματα της! Οικογενειακά μας αρέσει να κάνουμε εξορμήσεις και σήμερα αποφασίσαμε να επισκεφτούμε στον Πλατανιά Πηλίου τον καλό μας φίλο Νίκο Ντόβα στο υπέροχο, οικολογικό, εναλλακτικό και μοναδικό ξενοδοχείο του!

Φυσικά μιλάω για το Des Roses Hotel! Ο Πλατανιάς, για όσους δεν γνωρίζουν, απέχει από το Βόλο 60 χλμ και η διαδρομή είναι μέσα στη φύση. Φτάνοντας στον προορισμό μας αμέσως ευωδιαστά λουλούδια και ανθισμένα δέντρα μας αγκάλιασαν στον ονειρεμένο του κήπο. Πορτοκαλιές, λεμονιές, καμέλιες, θάμνοι με αρωματικά φυτά ( ρίγανη, φασκόμηλο, θυμάρι, μέντα) και παντού τριανταφυλλιές.. Αχ αυτές οι τριανταφυλλιές… Κόκκινα, κίτρινα, πορτοκαλί, ροζ, παντού τριαντάφυλλα να ομορφαίνει και να μοσχοβολά ο τόπος…

Ο Νίκος, λοιπόν, έχει δημιουργήσει μια εναλλακτική τουριστική ξενοδοχειακή μονάδα για όσους λατρεύουν την επαφή με τη φύση και θέλουν εκτός από την παραλία, τη θάλασσα και την ηλιοθεραπεία, να ταξιδέψουν στο χωροχρόνο και να γνωρίσουν τον Πλατανιά και την ιστορία του τόπου. Στις διαδρομές τα όμορφα μονοπάτια στολίζονται με βότανα και φαρμακευτικά φυτά, ενώ υπάρχουν διάσπαρτα ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία. Δίνεται στον επισκέπτη μάλιστα η δυνατότητα συμμετοχής στις διαδικασίες συλλογής, συγκομιδής και παραγωγής των βιολογικών τους προϊόντων για όσους σέβονται κι αγαπούν το φυσικό περιβάλλον.

Το eco-friendly ξενοδοχείο του Νίκου δραστηριοποιείται και στα βιολογικά προϊόντα, αφού έχει δημιουργήσει το Pelion Natural Soap, ένα οργανωμένο εργαστήριο παραγωγής χειροποίητων βιολογικών σαπουνιών και προϊόντων υγιεινής με πιστοποίηση- eco bio. Το εργαστήριο του μου έσπασε τη μύτη! Τα σαπούνια του μοσχοβολούσαν τόσο όμορφα που ένιωθα να με κατακλύζουν ευχάριστες οσμές με αποτέλεσμα να μην ξέρω ποιό να πρωτοδιαλέξω! Από το τριαντάφυλλο( φυσικά!),στη λεβάντα, από το κατσικίσιο γάλα, στο γάλα γαϊδούρας, από το μύρο, στο χαμομήλι όλα περιμένουν τον καθένα από εσάς να τα προμηθευτεί μέσω του e-shop του!

Η μέρα μας κύλησε τόσο όμορφα με τους οικοδεσπότες να σε κάνουν να νιώθεις τόσο φιλικά σαν να είναι η οικογένειά σου. “Ευλογημένος ο τόπος που μένουμε”, μου είπε ο Νίκος και πόσο δίκιο έχει.. Μιλάει με τόσο πάθος για τον τόπο του, την ιστορία του, τις επιχειρήσεις του και να μην μπορείς να αφαιθείς γιατί σε κάνει να αποζητάς να μάθεις όσα περισσότερα μπορείς…

Σίγουρα θα έρθουμε ξανά και αν θες και εσύ να βιώσεις την μοναδική εμπειρία που μόλις σου εξιστόρησα, δεν έχεις παρά να επικοινωνήσεις μαζί του εδώ:

Τηλ. 24230 71268, 6979 949812
Email: info@peliondesroses.gr

υ.γ. Στη φωτογραφία είναι ο ιδιοκτήτης Νίκος Ντόβας μαζί με τον μικρό του γιο, Θωμά.

Γράφει η Ιφιγένεια Γιαννοπούλου

 

Previous ArticleNext Article