Ελλάδα, Καιρός

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο με λίγες βροχές – Αλλαγή του σκηνικού από Δευτέρα

Με καλό καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα περάσει το Σαββατοκύριακο με την ΕΜΥ, ωστόσο, να προβλέπει αλλαγή του σκηνικού του καιρού με περισσότερες βροχές και καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Λίγες βροχές αναμένονται στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη ελλά και στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, που βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή η ημέρα θα ξεκινήσει με γενικά αίθριο καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρα αλλά από το μεσημέρι και μετά θα αυξηθούν οι νεφώσεις στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια με τοπικές βροχές και σταδιακά σποραδικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά που τη νύχτα στο Ιόνιο και την Ήπειρο πιθανώς να είναι ισχυρές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, από το απόγευμα στο Ιόνιο 6 μποφόρ ενισχυόμενοι τη νύχτα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και βόρεια.

Τη Δευτέρα, ωστόσο, το σκηνικό του καιρού θα είναι βροχερό σε αρκετές περιοχές καθώς στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και βαθμιαία το βόρειο Αιγαίο θα υπάρχουν νεφώσεις με βροχές ενώ καταιγίδες πιθανώς τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ , με εξασθένηση στα δυτικά από το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Την Τρίτη και την Τετάρτη, τέλος, η πρόγνωση της ΕΜΥ μιλά για νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι την Τετάρτη στα δυτικά σε δυτικούς 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός της Παρασκευής

Την Παρασκευή αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι αυξημένες, ενώ τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 9 έως 20, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 10 έως 24, στα δυτικά ηπειρωτικά και την Πελοπόννησο από 11 έως 21, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 27, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 19, στα νησιά του Αιγαίου από 14 έως 22, και στην Κρήτη από 13 έως 27.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, με εξαίρεση τα ανατολικά όπου θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν και θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως νότιες διευθύνσεις έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς.

protothema.gr
Previous ArticleNext Article