Ελλάδα, Κοινωνία

Μουδιασμένη η Κρήτη από το φονικό – Το θύμα υπερασπιζόταν δημοτική περιουσία

Μουδιασμένη είναι η κοινή γνώμη της Κρήτης από την εν ψυχρώ δολοφονία του 43χρονου Κώστα Κατσουλάκη, προέδρου της τοπικής κοινότητας Ορθουνίου, χθες το μεσημέρι, από έναν 60χρονο.

Ο δράστης μπήκε στο μίνι μάρκετ που διατηρούσε το θύμα στο Βαμβακόπουλο και μετά από λογομαχία τράβηξε όπλο και πυροβόλησε το θύμα στο κεφάλι, ενώ αμέσως μετά ο ίδιος ειδοποίησε την αστυνομία, λέγοντας τι είχε κάνει.

«Πυροβόλησα έναν άνθρωπο, θα έρθετε να με συλλάβετε εσείς ή να έρθω εγώ στο αστυνομικό Μέγαρο Χανίων;» είπε στους αστυνομικούς ο 60χρονος.

Οι κτηματικές διαφορές που φέρονταν να είχαν θύμα και θύτης, δεν αφορούσαν σε προσωπική περιουσία του άτυχου Κώστα Κατσουλάκη αλλά σε δημοτική περιουσία, την οποία υπερασπιζόταν και τελικά πλήρωσε με τη ζωή του.

(Λίγα λουλούδια στο σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο Κώστας Κατσουλάκης)

Σύμφωνα με τους κατοίκους του Ορθουνίου, ο 60χρονος δημιουργούσε προβλήματα στο χωριό, καθώς θεωρούσε τον εαυτό ως τον απόλυτο «άρχοντα», διεκδικώντας στρέμματα γης, των τρεχούμενων νερών και άλλων θεμάτων. Μάλιστα, τις παράλογες διεκδικήσεις του, τις νομιμοποιούσε με την λογική πως η οικογένεια του ήταν η πιο παλιά του χωριού και πως είχε καταπατηθεί η οικογενειακή τους γη.

Στο παρελθόν το ίδιο άτομο είχε βάλει φωτιά στο κοινοτικό γραφείο, καθώς, όπως έλεγε, ο δήμος το έχτισε στο οικόπεδο του ενώ πρόσφατα είχε κάψει το γκρεϊντερ του δήμου.Μια άλλη φορά είχε πυροβολήσει και τραυματίσει στο πόδι, τον θείο του, επίσης για κτηματικές διαφορές.

Η κηδεία του Κώστα Κατσουλάκη θα τελεστεί σήμερα, ενώ και ο δράστης θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Χανίων.

Φόβοι για «βεντέτα»!

Το ενδεχόμενο να ξεσπάσει «βεντέτα» στα Χανιά, μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση του 43χρονου πρόεδρου της τοπικής κοινότητας Ορθουνίου και ιδιοκτήτη μίνι μάρκετ, από συγχωριανό του φοβούνται οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση.

Όλα συνέβησαν λίγο πριν από τη 1 μετά το μεσημέρι της Κυριακής  όταν ο 60χρονος πήγε στο μίνι μάρκετ που διατηρεί το θύμα στο Βαμβακόπουλο στα Χανιά, για να ξεκαθαρίσουν κάποιες κτηματικές διαφορές που είχαν.

Πάνω στον καβγά, ο 60χρονος έβγαλε ένα όπλο και πυροβόλησε το θύμα στο κεφάλι, ενώ αμέσως μετά ο ίδιος ειδοποίησε την αστυνομία, λέγοντας τι είχε κάνει. «Πυροβόλησα έναν άνθρωπο, θα έρθετε να με συλλάβετε εσείς ή να έρθω εγώ στο αστυνομικό Μέγαρο Χανίων;» είπε ο φονιάς, τηλεφωνώντας στους αστυνομικούς.

Ο άτυχος 42χρονος Κωστής Κατσουλάκης εξέπνευσε στο νοσοκομείο Χανίων, όπου μεταφέρθηκε αιμόφυρτος, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον σώσουν.

Πηγή: ekriti.gr

Previous ArticleNext Article