ΒΙΒΛΙΟ, ΠΑΙΔΙ

Οι περιπέτειες της Βούλας στο κόκκινο βιβλίο

“H Bούλα, μια μικρή μαύρη κουκίδα,

έχει χαθεί στις σελίδες του Κόκκινου Βιβλίου.

Πώς βρέθηκε εκεί; Και από ποια εικόνα του έχει φύγει;

Μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να το ανακαλύψει.

Να ταξιδέψει στις σελίδες του!

Στο ταξίδι αυτό θα γνωρίσει τα πλάσματα του βιβλίου ,

θα ζήσει περιπέτειες, θα κάνει φίλους…

Θα βρει όμως πού πραγματικά ανήκει;”

Οι περιπέτειες της Βούλας στο κόκκινο βιβλίο της συγγραφέως Σταυρούλας Παγώνα είναι εκείνο που διάλεξε ο μικρός μου να διαβάσουμε πρώτο, ανάμεσα σε πολλά βιβλία που κατέφτασαν πρόσφατα στα χέρια μας. Ίσως είναι εκείνο το κόκκινο που αγαπά τόσο πολύ, ίσως πάλι να τον κέρδισε η ευγενική μορφή της Βούλας, της πρωταγωνίστριας του διασκεδαστικού γεμάτο μηνύματα βιβλίου, το οποίο έχει κοσμήσει με εικόνες με  τη μοναδική πινελιά της, η Zafouko Yamamoto ή αλλιώς στον κόσμο των μεγάλων και σοβαρών ανθρώπων, Ζαφειρούλα Σιμοπούλου.

Η ιστορία είναι ένα ταξίδι ταυτότητας για μια μικρή τελεία, η οποία προσπαθεί μέσα στο παραμύθι να βρει τον προορισμό της στη ζωή, να κατασταλάξει που ανήκει, ποιο μέρος είναι το σπιτικό της, σε ποιον ταιριάζει καλύτερα δίπλα να σταθεί. Η Βούλα ανακαλύπτει στο βιβλίο της ζωής της ,πως όσο κι αν μοιάζει κάποιος με κάποιον άλλον, όσο κι αν είμαστε βουτηγμένοι στην ομοιότητά μας, οφείλουμε να διατηρήσουμε τη μοναδικότητά μας. Άλλωστε το ταξίδι μας στο μονοπάτι της ζωής εξελίσσεται, αλλάζει και μας ωριμάζει μέχρι που έρχεται η μέρα να πούμε εδώ είμαστε, αυτός είμαι, ίδιος και τόσο διαφορετικός, όμοιος αλλά τόσο μοναδικός, όπως ο κάθε άνθρωπος που περπατά στη γη.

Στο ταξίδι της συναισθάνεται όσους συναντά, σέβεται το χώρο τους, γίνεται φίλη τους και σελίδα με τη σελίδα δυναμώνει για να συνεχίσει το ξεφύλλισμα της αναζήτησης ανάμεσα σε πασχαλίτσες με πουά φτερά  και στο κοκκινομάλλικο ατσούμπαλο φιλόμουσο τέρας, δίπλα στο χιονάνθρωπο με την ανεμοβλογιά, σε κουμπιά κι άλλα πολλά.

Η μικρή μας φίλη στο τέλος, πιο τέλος δε γίνεται βρίσκει τη σημαντική της θέση της στον κόσμο αυτό, συναντά την οικογένειά της, τα σημεία στίξης, (τέλεια αφορμή σε βουτιά γνώσης για τους εκπαιδευτικούς) και προτρέπει τους μικρούς αναγνώστες να κάνουν το ίδιο με το πιο διασκεδαστικό τρόπο.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική, στη σελίδα της οποίας μπορείτε να βρείτε τη θεατρική διασκευή του, όπως και στο site της συγγραφέως (https://stavroulapagona.com/!), ενώ μέσω της εφαρμογής QR CODE, μπορείτε  να ακούσετε την αφήγηση του παραμυθιού και τα τραγούδια από tablet ή το κινητό σας.

Γράφει η εκπαιδευτικός Γεωργία Παράσχου

 

Previous ArticleNext Article