top, Πολιτική

Κώστας Τσιάρας: Η κανονικότητα επιστρέφει στις 7 Ιουλίου

Δήλωση στους εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης έκανε ο Βουλευτής Καρδίτσας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Τσιάρας, αμέσως μετά την λήξη της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, στην οποία η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ είχε αποφασίσει -εν μέσω προεκλογικής περιόδου- να συνεχίσει η Βουλή τις νομοθετικές της εργασίες. Σε μία συνεδρίαση που διεξήχθη σε τεταμένο κλίμα, ο Καρδιτσιώτης πολιτικός επανέλαβε την απόφαση της ΝΔ, όπως αυτή διατυπώθηκε από τον Πρόεδρο του κόμματος κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, να απόσχει η Αξιωματική Αντιπολίτευση από όλες τις διαδικασίες μέχρι και την τυπική προκήρυξη των εθνικών εκλογών.

Μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο Καρδιτσιώτης πολιτικός επεσήμανε πως κατά την άποψη της ΝΔ «λίγες μέρες πριν την τυπική προκήρυξη των εκλογών η κοινοβουλευτική διαδικασία αποκλίνει από μια ηθική προσέγγιση που οφείλει να ακολουθεί, και, δυστυχώς, υπακούει στα κελεύσματα και τις επιταγές της κυβέρνησης. Η ΝΔ είναι απολύτως αντίθετη σε μία πρακτική που έχει καταδικαστεί από το παρελθόν» είπε χαρακτηριστικά ενώ παράλληλα φρόντισε να δώσει το στίγμα του για την επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο από την επόμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία της ΝΔ. «Την επόμενη των εκλογών της 7ης Ιουλίου η κοινοβουλευτική διαδικασία θα ξαναμπεί σε κανονικούς ρυθμούς και η πατρίδα μας θα επιστρέψει εκεί που πραγματικά της αξίζει» υποστήριξε.

Στο ίδιο μήκος, ο κ. Τσιάρας είχε, μάλιστα, καταστήσει σαφείς τις προθέσεις της Νέας Δημοκρατίας να μην νομιμοποιήσει πολιτικά τις αποφάσεις της κυβέρνησης, μιλώντας, νωρίτερα, στη Δημόσια τηλεόραση όπου ήταν προσκεκλημένος. «Το βράδυ των εκλογών, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είχε ομολογήσει πως δεν διαθέτει, πλέον, την πολιτική νομιμοποίηση να συνεχίσει να κυβερνά και να νομοθετεί» υποστήριξε ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ και επανέλαβε πως «η κυβέρνηση, με τις μεθοδεύσεις της, υποβαθμίζει συστηματικά τον θεσμό του Κοινοβουλίου».

Previous ArticleNext Article