top, Πολιτική

Ενημέρωση της Υφυπουργού Οικονομικών και Βουλευτή Μαγνησίας κ. Κ. Παπανάτσιου από τον ΕΛΓΑ σχετικά με τις ζημιές στις καλλιέργειες από τη χαλαζόπτωση

Σε επικοινωνία που είχε η Υφυπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Μαγνησίας κ. Κ. Παπανάτσιου με την ηγεσία του ΕΛΓΑ σχετικά με τις σημαντικές ζημιές στις καλλιέργειες της Μαγνησίας από τη χαλαζόπτωση της 2/6/2019 ενημερώθηκε για τα εξής:

Ο ΕΛΓΑ ξεκίνησε άμεσα τις αυτοψίες στις πληγείσες από χαλάζι περιοχές του Κεντρικού και Ανατολικού Πηλίου ενώ αύριο θα γίνει αυτοψία στις πληγείσες περιοχές του Αλμυρού.  Στο άμεσο χρονικό διάστημα θα γίνει η σχετική Αναγγελία με την οποία θα καλούνται οι παραγωγοί να κάνουν τις αιτήσεις αποζημίωσης εντός 15 ημερών. Στη συνέχεια θα ξεκινήσουν χωρίς χρονοτριβή οι επισκέψεις των κλιμακίων για την εκτίμηση των ζημιών σε κάθε κτήμα. Επίσης γρήγορα θα ξεκινήσουν και οι διαδικασίες αποζημίωσης.

Ο ΕΛΓΑ έχει τα τελευταία χρόνια καταφέρει, σε σχέση με το παρελθόν, να μειώσει στο μισό χρόνο τις διαδικασίες εξέτασης και αποζημίωσης των καταστροφών από φυσικά αίτια  και αυτό είναι κάτι που όλοι οι αγρότες το αναγνωρίζουν.

Previous ArticleNext Article