top, Πολιτική

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος σε Αλόννησο και Σκόπελο

Στα όμορφα νησιά των Σποράδων, την Αλόννησο και την Σκόπελο, βρέθηκε το τριήμερο Παρασκευής, Σαββάτου και Κυριακής 7/6/2019-9/6/2019 ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος. Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει επίσκεψη του Βουλευτή και στο νησί της Σκιάθου.

Απόρροια των συναντήσεων που είχε με τους φορείς και τους κατοίκους των νησιών μας είναι ότι, κατά γενική ομολογία, η φετινή χρονιά προοιωνίζεται πολύ θετική για τον τουρισμό των νησιών, όπως επίσης χαρακτηρίστηκε θετικό και το μέτρο της μείωσης του ΦΠΑ στους επιχειρηματίες του κλάδου της εστίασης, ενώ ζητήθηκαν και άλλες φοροελαφρύνσεις για μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τη μεσαία τάξη που σήκωσε μεγάλο φορολογικό βάρος μέσα στην κρίση. Στα θετικά καταλογίζεται και το μεταφορικό ισοδύναμο που ήδη εφαρμόζεται στα νησιά μας τόσο για τους κατοίκους, όσο και για τις επιχειρήσεις με την μείωση του κόστους μεταφοράς επιβατών ή εμπορευμάτων. Επίσης τονίστηκε η σημασία και οι ενέργειες που ήδη έχουν γίνει με τη συνάντηση του Βουλευτή μαζί με το Δήμαρχο Αλοννήσου στο Υπουργείο Υγείας, για την εξασφάλιση πλωτού ασθενοφόρου για τις θαλάσσιες διακομιδές των Σποράδων.

Συγκεκριμένα στην Αλόννησο, ο Βουλευτής συναντήθηκε με τον επανεκλεγέντα δήμαρχο κ. Βαφίνη, τον οποίο και συγχάρηκε για την επανεκλογή του και μίλησαν για τα προβλήματα του νησιού, όπου τονίστηκε και η σημασία της αναβάθμισης του περιφερειακού ιατρείου. Επίσης συναντήσεις πραγματοποίησε και με στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπροσώπους φορέων, επιχειρηματίες του νησιού, απλούς πολίτες και στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας (Λιμενικό, Αστυνομία, Πυροσβεστική) τους οποίους και συνεχάρη για την δουλειά που κάνουν και τους ευχήθηκε καλή δύναμη για την θερινή περίοδο που ξεκινά, με την προσδοκία η αντιπυρική περίοδος να περάσει χωρίς περιστατικά.

Στη Σκόπελο, βρέθηκε με τον σημερινό δήμαρχο κ. Χρήστο Βασιλούδη, όπως και με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο τον κ. Σταμάτη Περίσση, τον οποίο και συγχάρηκε για την εκλογή του, ενώ συνέχισε τις συναντήσεις του με επιχειρηματίες, φορείς και πολίτες. Παρών ήταν και στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση για τη λήξη της σχολικής χρονιάς  του 1ου δημοτικού σχολείου.

Σύμφωνα με το Βουλευτή, τα νησιά της Μαγνησίας μας έχουν πολλές αναπτυξιακές δυνατότητες και στόχο μας θα πρέπει να αποτελεί η έμπρακτη στήριξη και η ενίσχυση των νησιωτών και των τοπικών οικονομιών.

Previous ArticleNext Article