Ειδήσεις, Ελλάδα, Κοινωνία, Οικονομία

Τα προνοιακά επιδόματα Ιουνίου πληρώνονται σε σταθερή ημερομηνία πλέον

Δαπάνη ύψους 75 εκ. ευρώ έχει εγκριθεί για την πληρωμή ίσου ποσού για τα προνοιακά επιδόματα του Ιουνίου 2019.

Σύμφωνα με απόφαση της Υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», «εγκρίθηκε δαπάνη σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οικονομικού έτους 2019, προκειμένου να επιχορηγηθεί ο ΟΠΕΚΑγια την κάλυψη των δαπανών χορήγησης προνοιακών παροχών σε χρήμα σε Άτομα με Αναπηρία».

Σύμφωνα δε με τον προγραμματισμό του ΟΠΕΚΑ, τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα  καταβάλλονται πλέον σε μηνιαία βάση σε όλους τους δικαιούχους και σε σταθερή ημερομηνία, η οποία θα είναι η 25η εκάστου μήνα.

Αλλαγές στην χορήγηση των προνοιακών

Αλλαγές στη διαδικασία χορήγησης των προνοιακών επιδομάτων φέρνει απόφαση που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ.

Σύμφωνα με τις τροποποιήσεις αποφασίστηκε:

Οι προνοιακές παροχές καταβάλλονται από τα οριζόμενα όργανα του ΟΠΕΚΑ, σύμφωνα με τα κριτήρια, τους όρους, τις προϋποθέσεις χορήγησης, τα δικαιολογητικά καθώς και τα καταβαλλόμενα χρηματικά ποσά που προβλέπονται.

Όπου προβλέπεται η διενέργεια κοινωνικής έρευνας, αυτή εξακολουθεί να διενεργείται από τους κοινωνικούς λειτουργούς των Δήμων, κατόπιν αιτήματος του αρμόδιου για τη χορήγηση της παροχής οργάνου του ΟΠΕΚΑ.

Προβλέπεται επίσης η καταληκτική ημερομηνία διεκπεραίωσης του συνόλου των εκκρεμών αιτήσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων και τις Διευθύνσεις των Περιφερειών να είναι η 31-07-2019.

Οι εγκριτικές αποφάσεις χορήγησης των  επιδομάτων των αρμόδιων Διευθύνσεων των Δήμων και των Περιφερειών του χρονικού διαστήματος έως 31-07-2019 εισάγονται στο πληροφοριακό σύστημα του ΟΠΕΚΑ κι εν συνεχεία οι σχετικές αποφάσεις αποστέλλονται στον ΟΠΕΚΑ, ο οποίος υλοποιεί την καταβολή τους.

Πηγή: agriniovoice.gr

Previous ArticleNext Article