Εκδηλώσεις, Εκπαίδευση - Παιδεία, ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Μαγνησία, ΠΑΙΔΙ, Τεχνολογία

Στο Βόλο θα διεξαχθεί ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Το παράρτημα Θεσσαλίας του Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης W.R.O™ Hellas, ο  Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας προτίθεται να συνδιοργανώνουν σε συνεργασία με τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας & Βορείων Σποράδων, την S.T.E.M. ROBOTICS ACADEMY – Εκπαιδευτικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός, την Ομάδα TALOS του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Εμπορικό Επιμελητήριο Μαγνησίας, το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής ATOM και την Μαγνήτων Κιβωτό της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος & Αλμυρού  τον 7ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Θεσσαλίας, ο οποίος διεξάγεται για πρώτη φορά στο Βόλο από τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης W.R.O™ Hellas.

Ο διαγωνισμός θα υλοποιηθεί στις 22 Ιουνίου 2019 στο Βόλο και τον υποστηρίζουν ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς (Zagorin), η βιομηχανία αναψυκτικών ΕΨΑ και η εταιρία Σ. ΜΕΝΤΕΚΙΔΗΣ Α.Ε. νερά Σέλι.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο Κλειστό Αθλητικό Κέντρο «Βάκης Παρασκευόπουλος» (Πρώην Αδαμόπουλος) και θα συμμετέχουν μαθητές/τριες ομάδων  (Δημοτικό – Γυμνάσιο – Λύκειο) από όλη τη Θεσσαλία. Υπολογίζεται ότι οι συμμετοχές θα ξεπεράσουν  τις 40 ομάδες και συνολικά τους 120 μαθητές/τριες από όλη τη Θεσσαλία ενώ αναμένονται και άλλες εγγραφές.

Ο 7ος Περιφερειακός Διαγωνισμός λειτουργεί ως προκριματικός του 10ου Εθνικού Διαγωνισμού και αποτελεί το βήμα για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, η οποία φέτος διεξάγεται στην Ουγγαρία (Νοέμβριος 2019). Το φετινό θέμα της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O.™ έχει τίτλο «Smart Cities» και αφορά νέες, καινοτόμες ιδέες που θα βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση των πόλεων του μέλλοντος. Μια έξυπνη πόλη είναι ένας τόπος όπου οι Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) χρησιμοποιούνται προς όφελος των κατοίκων, με σκοπό να λειτουργούν πιο αποδοτικά τα παραδοσιακά δίκτυα και οι υπηρεσίες (οι πόροι της πόλης) και να μειώνονται οι ενεργειακές απώλειες.

Το πρόγραμμα του διαγωνισμού είναι:

9:30-10:00 Εγγραφή ομάδων

10:00-10:15 Χαιρετισμοί

10:15-13:00 Έναρξη αγώνων – Πρώτη φάση αξιολόγησης κατασκευών και διαγωνιστικών γύρων.

13:00-13:30 Διάλειμμα

13:30-14:30 Τελική φάση αξιολόγησης και διαγωνιστικών γύρων.

14:30-15:00 Απονομή βραβείων

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα https://wrohellas.gr/world-robot-olympiad-2019/

Previous ArticleNext Article