Ειδήσεις, Ελλάδα

Μια 19χρονη φωτογράφιζε τη μικρή αδελφή της και άλλα δύο ανήλικα κορίτσια και πουλούσε τα αρχεία στο dark web

Μια 19χρονη κοπέλα από τη Βουλγαρία είναι η πρωταγωνίστρια υπόθεσης παιδικής πορνογραφίας, με θύματα την 5χρονη ετεροθαλή αδελφή της και άλλα δυο 16χρονα κορίτσια, ελληνικής καταγωγής. Όπως διαπιστώθηκε, η 19χρονη φωτογράφιζε γυμνή την αδελφή της και τα άλλα δυο κορίτσια και στη συνέχεια πουλούσε στο dark web τις φωτογραφίες και τα βίντεο.

Η 19χρονη συνελήφθη στη Χαλκιδική από την αστυνομία, σε επιχείρηση που έγινε στις 12 Ιουνίου. Σύμφωνα με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η διερεύνηση της υπόθεσης εντάσσεται σε παγκόσμια επιχείρηση για τον εντοπισμό και την αναγνώριση ανήλικων θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης και διακίνησης οπτικοακουστικού υλικού, μέσω Διαδικτύου. Σε βάρος της 19χρονης σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, πορνογραφία ανηλίκων και νομοθεσίες περί όπλων και ναρκωτικών.

Στο πλαίσιο εξειδικευμένης ψηφιακής έρευνας, εντοπίστηκε υλικό πορνογραφίας ανηλίκων (47 φωτογραφίες και 11 βίντεο) στο οποίο συμμετέχει άγνωστη γυναίκα και ανήλικα κορίτσια. Τα στοιχεία που συλλέχθηκαν τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Ακολούθησε κατάλληλη αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού και διακριβώθηκε ότι η άγνωστη γυναίκα είναι η προαναφερόμενη αλλοδαπή.

Από την επιχείρηση της 12ης Ιουνίου στο σπίτι της 19χρονης, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις συσκευές κινητής τηλεφωνίας, φορητή ηλεκτρονική συσκευή τύπου tablet, έξι σκληροί δίσκοι, δύο φωτογραφικές μηχανές και τέσσερις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές.


Ακόμη, έγιναν έρευνες σε άλλα τέσσερα σπίτια, όπου κατασχέθηκαν δύο κάρτες σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας, τραπεζική κάρτα, τραπεζικό έγγραφο με οδηγίες και κωδικούς χρήσης ηλεκτρονικής τραπεζικής, στιλέτο σε δερμάτινη θήκη, πυροβόλο όπλο (πιστόλι με γεμιστήρα με τέσσερα αβολίδωτα φυσίγγια), κυτίο μεταφοράς φυσιγγίων με 24 αβολίδωτα φυσίγγια και τρία αυτοσχέδια τσιγάρα ακατέργαστης κάνναβης.

Μαζί με τη 19χρονη συνελήφθη και ο 25χρονος σύντροφός της, ελληνικής καταγωγής, στο σπίτι του οποίου ζούσε τον τελευταίο χρόνο η νεαρή γυναίκα. Το στιλέτο, το πυροβόλο όπλο, το κουτί με τα φυσίγγια και τα τσιγάρα κάνναβης, βρέθηκαν στο σπίτι του, όπου η 19χρονη έμενε προσωρινά.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια απεστάλησαν στα αρμόδια τμήματα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και στο Γενικό Χημείο του Κράτους για εργαστηριακές εξετάσεις. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Ανακριτή.

Πηγή: vice.gr

Previous ArticleNext Article