top, Πολιτική

Γιατί η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι χαμένη ψήφος σύμφωνα με το Βαρουφάκη

«Ο λόγος που θέλουμε να μπούμε στη Βουλή είναι γιατί κρίνουμε πως τίποτα δεν εξαθλιώνει ψυχικά και σωματικά ένα λαό περισσότερο από την πεποίθηση ότι δεν υπάρχει εναλλακτική σε μια πορεία που ξέρει ότι τον γονατίζει. Αυτή είναι η κατάσταση της Ελλάδας τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Εμείς θέλουμε καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις, σχέδιο νόμου, για τα “κόκκινα δάνεια”, για τη δημόσια περιουσία, να τους δείξουμε ότι υπάρχει εναλλακτική, ότι δεν είμαστε καταδικασμένοι, είτε να λέμε “ναι” σε όλα στην τρόικα ή απλά να διαδηλώνουμε στους δρόμους με συνθήματα τα οποία στερούνται προγραμματικής βάσης» απάντησε, μεταξύ άλλων, σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Βαρουφάκης.

Απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους του «μνημονιακού τόξου», όπως τους χαρακτήρισε, ο κ. Βαρουφάκης είπε πως «πρέπει να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία», ενώ διευκρίνισε ότι το ΜέΡΑ 25 δεν θέλει το Grexit, αλλά θεωρεί πως το χειρότερο που μπορούσε να συμβεί στην Ελλάδα είναι ότι έχουνε φύγει όλοι οι νέοι. «Εμείς θεωρούμε ότι η ερημοποίηση της χώρας, το “φευγιό” των παιδιών μας εντός του ευρώ, είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να μας συμβεί. Δεν θέλουμε το Grexit, έχουμε χάσει πολλούς φίλους στην Αριστερά γιατί δεν το προτείνουμε, αλλά θεωρούμε ότι να έχουνε φύγει όλοι οι νέοι, είναι το χειρότερο που μπορούσε να συμβεί στην Ελλάδα. Θέλει αρετή και τόλμη η ευημερία του λαού μας. Το ΜέΡΑ 25 αυτό θα εκφράσει με προγραμματικό λόγο, με την υπεύθυνη ανυπακοή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Συμβούλιο της Ευρώπης, όπου σταθούμε και όπου βρεθούμε», είπε ο κ. Βαρουφάκης.

Την ίδια ώρα, στρέφοντας τα βέλη του προς τη Νέα Δημοκρατία και τη «νέα κυβέρνηση», όπως είπε, που θα προκύψει μετά τις εθνικές εκλογές, ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25, τη χαρακτήρισε ως «παρασιτική ολιγαρχία που θα χτίσει πάνω στο 4ο Μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ».«Πολύ σύντομα θα έχουμε μία νέα κυβέρνηση, είναι ξεκάθαρο τι κυβέρνηση θα είναι αυτή. Θα είναι μία κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με μία συγκεκριμένη ηγεσία της ΝΔ, η οποία θα στραφεί με τις πολιτικές της εναντίον της πλειοψηφίας αυτών που θα την ψηφίσουν. Είναι μία ρεβανσιστική φατρία στη Νέα Δημοκρατία, που ηγείται αυτή τη στιγμή, που θέλει να χτίσει μία παρασιτική, παλαιοκρατική ολιγαρχία, πάνω στα θεμέλια του 4ου Μνημονίου που “έστρωσε’ ο ΣΥΡΙΖΑ .Το ΜέΡΑ 25 έχει κηρύξει ένα μονο-μέτωπο ανένδοτο αγώνα αντίστασης απέναντι σε αυτή την παρασιτική ολιγαρχία που η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη θα χτίσει πάνω στο 4ο Μνημόνιο του κ. Τσίπρα. Οι υπόλοιπες δυνάμεις δε μας αφορούν» ανέφερε.

Παράλληλα, απευθυνόμενος και στους «συντρόφους-φίλους στο ΣΥΡΙΖΑ», όπως τους αποκάλεσε, ο κ. Βαρουφάκης επανέλαβε ότι «η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ είναι χαμένη», ενώ συνέστησε «να μην πυροβολούν τον ταχυδρόμο». «Μετά τις ευρωεκλογές κάποιοι φίλοι-σύντροφοι από το ΣΥΡΙΖΑ στεναχωρήθηκαν όταν είπα ότι η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ είναι χαμένη. Σύντροφοι, μην πυροβολείτε τον ταχυδρόμο», είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε: «Η ψήφος είναι χαμένη για τρεις λόγους. Πρώτον, αν εμείς θα κλείναμε σήμερα το ΜέΡΑ 25 και λέγαμε όλοι, ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ, για να μην βγει ο κ. Μητσοτάκης, δεν θα κάναμε τη διαφορά, γιατί η διαφορά είναι 10%, εμείς είμαστε κόμμα του 3% και έτσι δεν θα δούλευε. Και δεν θα δούλευε γιατί κάθε μνημόνιο τρώει έναν πρωθυπουργό. Ο κ. Τσίπρας πέρασε δύο μνημόνια, το 3ο και το 4ο, τι περίμενε, ότι θα ξεπεράσει το χρυσό κανόνα αυτό της μνημονιακής Ελλάδας; Ο δεύτερος λόγος είναι ότι για να ψαλιδιστεί η αυτοδυναμία του κου Μητσοτάκη, είναι να μπει το ΜέΡΑ 25 στη Βουλή. Όποτε όποιος δεν θέλει αυτοδυναμία της ΝΔ, πρέπει να ψηφίσει ΜέΡΑ 25. Τρίτον, οι βουλευτές, οι σύντροφοί μας του ΣΥΡΙΖΑ, τι θα λένε στη Βουλή από τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Τι θα λένε στους υπουργούς της ΝΔ; Θέλω πίσω το ΕΚΑΣ, τα τρένα, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, γιατί μας έχεις αυτά τα “ματωμένα” πλεονάσματα της λιτότητας; Θα γυρνάνε εύλογα οι υπουργοί της ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης και θα λένε: “μα, εσείς τα κάνατε”. Με άλλα λόγια, το ΜέΡΑ 25 είναι το μοναδικό μέτωπο που μπορεί να δώσει τον αγώνα, εναντίον ης νέας παρασιτικής ολιγαρχίας της Νέας Δημοκρατίας. Εμείς δεν αντιδικούμε με κανέναν με τον οποίο έχουμε συμπορευτεί έστω και μια στιγμή. Είτε έγινε μνημονιακός, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε παρέμεινε αντιμνημονιακός εκτός Βουλής. Εμείς τους αγκαλιάζουμε όλους και προβάλουμε τον προγραμματικό μας λόγο, το “όχι” του Ιουλίου του 2015 θα εκπροσωπηθεί στη Βουλή μέσα από το ΜέΡΑ 25. Είμαστε το μοναδικό κόμμα πέραν από το μνημόνιο, έχουμε οικολογική πολιτική, επενδυτική, είμαστε οι μόνοι που ερχόμαστε σε ρήξη με τους υδρογονάνθρακες, με τις εξορύξεις, με τους αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου, είμαστε το μοναδικό “πράσινο” κόμμα στην Ελλάδα, είμαστε το μοναδικό αντιμνημονιακό κόμμα στην Ελλάδα, είμαστε το μοναδικό κόμμα το οποίο μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στον κ. Μητσοτάκη, όχι μόνο ψαλιδίζοντας την αυτοδυναμία του, αλλά ταυτόχρονα, καταθέτοντας σχέδιο νόμου. Εν τέλει η 7η Ιουλίου δίνει στον ελληνικό λαό ίσως την τελευταία του ευκαιρία, να βάλει τέλος στη διαδικασία ερημοποίησης στη χώρα. Είμαστε ριζοσπαστικά ευρωπαϊστές, είμαστε ριζοσπαστικά ανθρωπιστές» είπε, μεταξύ άλλων, στη συνέντευξη Τύπου ο κ. Βαρουφάκης.

Πηγή: protothema.gr

Previous ArticleNext Article