Ειδήσεις, Μαγνησία

Ποινική δίωξη σε 55χρονο για κακοποίηση σε γάιδαρο στο Βόλο

Τα άγρια ένστικτά του πάνω σε έναν γάιδαρο, αποφάσισε να εκτονώσει ένας 55χρονος στον Βόλο, γεγονός που οδήγησε στη σύλληψή του και στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του από την τοπική Εισαγγελία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ταχυδρόμος”, ο κατηγορούμενος συνελήφθη το Σάββατο σε παράδρομο του περιφερειακού στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου να κλωτσά τον γάιδαρο στο κεφάλι. Ο 55χρονος είχε δέσει από μια ειδική κατασκευή του αυτοκινήτου του δύο μικρούς γάιδαρους και ένα πόνι και τα μετέφερε σε κτήμα. Κατά η μεταφορά τους, διαπίστωσε ότι ο ένας γάιδαρος είχε πέσει από την κατασκευή και συρόταν στον δρόμο. Τότε σταμάτησε το όχημα, κατευθύνθηκε προς τον γάιδαρο, ωστόσο αντί να τον βοηθήσει να σηκωθεί, εκείνος άρχισε να τον χτυπά με βάναυσο τρόπο. Μάρτυρας αντιλήφθηκε το περιστατικό, αναφέροντας επίσης πως το ζώο έπεσε, συνολικά, τρεις φορές και συρόταν στον δρόμο και ο ιδιοκτήτης του επιχείρησε να το συνεφέρει κλωτσώντας το στο κεφάλι!

Για να υπερασπιστεί τον εαυτό του, ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, ο 55χρονος ανέφερε πως… «το ζώο έπαθε πανικό» και πρόσθεσε ότι μπορεί να το αποδείξει αυτό και με χαρτί από κτηνίατρο, ζητώντας αναβολή της δίκης. Για τις κλωτσιές που έριχνε στο κεφάλι του ζώου, πρόσθεσε ότι αυτό το έκανε για να το συνεφέρει, λέγοντας ότι “έτσι κάνουμε και στους ανθρώπους όταν χάνουν τις αισθήσεις τους, τους ρίχνουμε σφαλιάρες στο πρόσωπο. Το ζώο φοβήθηκε, έπαθε πανικό ή το μάτιασαν”.

Η εισαγγελέας έδρας ζήτησε την ενοχή του κατηγορουμένου, όμως το δικαστήριο αποφάσισε κατά πλειοψηφία να δώσει αναβολή για την Παρασκευή. Επισημαίνεται ότι η υπόθεση παραπέμφθηκε μετά από καταγγελία στην αστυνομία από αυτόπτη μάρτυρα . Επισημαίνεται ότι για τη βάναυση μεταχείριση ζώων ο κώδικας προβλέπει, πέραν της ποινής φυλάκισης και επιβολή προστίμου, το οποίο μπορεί να φθάσει και τις 5.000 ευρώ.

Previous ArticleNext Article