top

Στη Νέα Δημοκρατία εναποθέτουν πλέον τις ελπίδες τους οι έμποροι του Βόλου

Στο εμπορικό κέντρο του Βόλου περιόδευσε εχθές το πρωί ο υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους καταστηματάρχες για τα προβλήματα της αγοράς.

Οι έμποροι του Βόλου, οι οποίοι βιώνουν την χειρότερη περίοδο από την εκδήλωση της κρίσης, διαμαρτυρήθηκαν για την υψηλή φορολογία και τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, λέγοντας πως είναι αναγκασμένοι να ζουν με τον εφιάλτη του λουκέτου και της ανεργίας.

Ο κ. Μαραβέγιας τόνισε ότι στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι μια δικαιότερη φορολογία που θα εξασφαλίζει την ποιότητα ζωής στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό για τον κάθε φορολογούμενο και την οικογένειά του. Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε ότι στην προγραμματική πρόταση της Ν.Δ. περιλαμβάνεται η διατήρηση του αφορολόγητου και η μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή και για τους ελεύθερους επαγγελματίες, την σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος αλλά και τη μείωση του ΦΠΑ, με καθιέρωση τελικά δύο βασικών συντελεστών 11% και 22%, από 13% και 24% σήμερα.

Επίσης, αναφέρθηκε στη ρύθμιση των 120 δόσεων, επισημαίνοντας ότι τα υπέρογκα χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία απαιτούν μια γενναία ρύθμιση που θα δίνει πραγματική ευκαιρία στους οφειλέτες να απαλλαγούν από τον εφιάλτη των κατασχέσεων. Η Ν.Δ., όπως είπε, έχει συγκεκριμένη πρόταση την οποία έχει καταθέσει και θα μπορέσει να εφαρμόσει αμέσως μόλις γίνει κυβέρνηση.

Ο κ. Μαραβέγιας συνάντησε ιδιαίτερα θερμό κλίμα στην εμπορική αγορά του Βόλου, με πολλούς καταστηματάρχες να εκφράζουν ανοιχτά τη στήριξή τους στην υποψηφιότητά του. “Έμποροι και επαγγελματίες εναποθέτουν πλέον τις ελπίδες τους στη Ν.Δ. για να μπορέσουν να ανασάνουν οι ίδιοι και οι επιχειρήσεις τους από τα δυσβάσταχτα βάρη», τόνισε ο Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

   

Previous ArticleNext Article