ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Καρδίτσα

Οριστικοποιήθηκε η χρηματοδότηση του Open Mall στην Καρδίτσα

Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και η Ειδική Γραμματεία ΕΤΠΑ & ΤΣ ανακοίνωσαν την Τετάρτη 26/6  τον οριστικό βαθμολογικό πίνακα κατάταξης των προτάσεων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της δράσης «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομίας 2014 -2020» μετά την εξέταση των ενστάσεων που είχαν υποβληθεί.

Η πρόταση του Δήμου Καρδίτσας και του ΕΒΕ συγκεντρώνει υψηλή βαθμολογία και  περιλαμβάνεται μεταξύ των  68 – στον αρχικό πίνακα τον Μάϊο είχαν επιλεγεί 59 – προτάσεων που θα χρηματοδοτηθούν με ποσοστό ενίσχυσης 100% και με συνολικό προϋπολογισμό 96.3 εκατ. €

Ειδικότερα η πρόταση που υπέβαλε ο Δήμος Καρδίτσας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου (Open Mall) Καρδίτσας  χρηματοδοτείται με 1.425.121,21€ και προβλέπει σημαντικές παρεμβάσεις για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση τμήματος του κέντρου της πόλης που αναμένεται να έχει θετικό αντίκτυπο στην επιχειρηματική δραστηριότητα και την εμπορική κίνηση και την προώθηση της τοπικής αγοράς.

Η πρόταση αφορά παρεμβάσεις που εστιάζονται κυρίως στον πεζόδρομο Στ. Λάππα από την Καραϊσκάκη έως την Πλαστήρα, την οδό Βάλβη, καθώς και τη Δημοτική Αγορά και τους πεζοδρόμους που την περιβάλλουν και έχουν την συναίνεση και υποστήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των επιχειρηματιών-επαγγελματιών της περιοχής παρέμβασης.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την οριστική ένταξη του έργου εκτιμώντας οτι ο διάλογος και η καλώς εννοούμενη πίεση που ασκήθηκε στους καταστηματάρχες της περιοχής για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, τελικά απέδωσε καρπούς και εντέλει θα αποβεί προς όφελος των ιδίων και της πόλης μας.

Previous ArticleNext Article