ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ, Σκιάθος

Γεώργιος Μιτζέλος, Πρόεδρος Α.Ο. Σκιάθου: Όπου και όποτε μου ζητηθεί θα συμμετέχω για να δίνω λύσεις

Ο Α.Ο. Σκιάθου είναι ένα σωματείο που λειτουργεί από το 1974, έχει πάνω από 150 αθλητές ακαδημιών από ηλικία 5 έως 16 χρόνων

 

 

Αγαπητέ κύριε Μιτζέλο, καταρχάς να σας ευχαριστήσουμε πολύ για αυτή τη συνέντευξη που μας παραχωρήσατε. Πώς κρίνετε την πορεία της ομάδας σας την τρέχουσα σεζόν; Βλέπετε να εκπληρώνονται οι στόχοι σας;

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη δυνατότητα που μας δίνετε να εκφράσουμε κάποιες σκέψεις μας και κάποιους προβληματισμούς μας σχετικά με το σωματείο μας τον Α.Ο. Σκιάθου. Ο Α.Ο. Σκιάθου είναι ένα σωματείο που λειτουργεί από το 1974, έχει πάνω από 150 αθλητές ακαδημιών από ηλικία 5 έως 16 χρόνων διαθέτει τμήματα στίβου 25 αθλητών διαφόρων αθλημάτων και έχει 40 σαράντα ενεργά δελτία που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα Α ΕΠΣ Θεσσαλίας. Ο στόχος μας είναι ένας και μοναδικός, η παραμονή στο Α τοπικό ΕΠΣ Θεσσαλίας και η ενσωμάτωση όσο περισσότερων νέων αθλητών στην βασική ομάδα, όπως και η δημιουργία νέων αθλητών.  Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζουμε τη συνεχή λειτουργία μας και παραμονή μας στο Α τοπικό.

Ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζετε ως Πρόεδρος Α.Ο. Σκιάθου; Πού εντοπίζονται τα προβλήματα;

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένα νησιωτικό σωματείο είναι η έλλειψη οικονομικών πόρων. Τα τελευταία χρόνια λόγω των ιδιαίτερων οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στην χώρα μας είναι πολύ δύσκολο να βρούμε διαθέσιμα κεφάλαια για τα έξοδα μεταφοράς των αθλητών στην κεντρική Ελλάδα. Στον όμιλό μας συμμετέχουν δεκατέσσερις ομάδες οι οποίες υποχρεούται να μεταβούν στο νησί μας μια φορά την αγωνιστική σεζόν πληρώνοντας από 1000 μέχρι 1500 ευρώ ενώ εμείς πρέπει να το κάνουμε αυτό 13 φορές συνυπολογίζοντας έξοδα διαμονής, σίτισης και μεταφοράς (λεωφορείο) στα χωριά του Βόλου. Μέσα σε αυτά θα πρέπει να προστεθούν οι μεταφορές των τμημάτων ακαδημιών για τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις στον Βόλο και οι υποχρεώσεις μας ως μόνιμο μέλος του ΣΕΓΑΣ για τη συμμετοχή μας σε συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις κλασικού αθλητισμού στην περιφέρεια μας.

Θεωρείτε πως υπάρχει η απαιτούμενη υποστήριξη; Έχετε βοήθεια σε όλο αυτό το εγχείρημα;

Τα τελευταία χρόνια οι δήμοι δεν έχουν την δυνατότητα να ενισχύσουν οικονομικά τα αθλητικά σωματεία με αποτέλεσμα να εξαρτόμαστε απόλυτα από χορηγίες και δωρεές. Μπορεί πολλοί να θέλουν να βοηθήσουν όμως στο πραγματικό πρόβλημα που είναι η οικονομική στήριξη του σωματείου αδυνατούν. Επομένως δεν υπάρχει βοήθεια.

Ο Πρόεδρος ως…άνθρωπος; Αξίζει να σημειωθεί πως έχετε σημαντική δραστηριότητα στο νησί και πέραν του Συλλόγου.

Για να αναλάβεις την προεδρία ενός μη κερδοσκοπικού σωματείου θα πρέπει να έχεις έντονο το συναίσθημα του ιδεαλισμού και της αφιλοκερδούς συνεισφοράς προς τους συνανθρώπους μας. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια όλες οι ενέργειες που κάνει ένας άνθρωπος γίνονται για το κοινό καλό. Επομένως είναι υποχρέωση του, όπου και όποτε του ζητηθεί να συμμετέχει για να δίνει λύσεις και τον καλύτερο του εαυτό. Με αυτόν τον τρόπο και μέσα από τη συμμετοχή μου στα κοινά εξελέγην δημοτικός σύμβουλος, είμαι μέλος του ΔΣ ΔΕΥΑΣ Σκιάθου, μόνιμο μέλος της επιτροπής τουρισμού Σκιάθου και είμαι πολιτικοποιημένος ως μέλος του συνδικαλιστικού φορέα του κόμματος που στηρίζω. Επίσης, βιοπορίζομαι έχοντας επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον επισιτισμό και τον τουρισμό.

Συνέντευξη: Μαρίνα Ζημιανίτη

Previous ArticleNext Article