ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΕΧΝΕΣ

“Έφυγε” σε ηλικία 86 ετών ο διάσημος σκιτσογράφος Mordillo

Ο Αργεντίνος σκιτσογράφος και κομίστας, Γκιγιέρμο Μορντίγιο (Guillermo Mordillo), που αγαπήθηκε παγκοσμίως για τα χρωματιστά του σκίτσα για το ποδόσφαιρο και τις απεικονίσεις ζώων, με διασημότερη αυτή της καμηλοπάρδαλης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών.

Προβολή εικόνας στο Twitter

Σύμφωνα με την El Pais, ο Μορντίγιο πέθανε στη Μαγιόρκα, ενώ όπως αναφέρεται ήταν δραστήριος μέχρι και τις τελευταίες στιγμές της ζωής του. Οι φιγούρες που σχεδίασε έγιναν δημοφιλείς τις δεκαετίες του ’70 και του ’80.

 Από μικρός είχε λατρεία για το σχέδιο και το ποδόσφαιρο. Εν τέλει, έπειτα από μακρά πορεία αναζητήσεων επαγγελματικής ευκαιρίας, μπήκε στον κόσμο των εφημερίδων μέσω ενός σχεδίου που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Paris Match» το 1966. Η επιτυχία δεν άργησε να έρθει και ήταν διεθνής η απήχηση του έργου του. Μάλιστα συνεργάστηκε και με το περιοδικό Stern.
 Η διεθνής φήμη του κορυφώθηκε ενώ βρισκόταν στο Παρίσι. Τα σχέδια του, τον έκαναν σεβαστό σε όλο τον κόσμο και του χάρισε σειρά βραβείων. Σημειώνεται ότι ποτέ δεν χρησιμοποίησε λέξεις στα σκίτσα του, ενώ ολοκλήρωσε πάνω από 2.000 σχέδια.
Προβολή εικόνας στο Twitter
Στην καριέρα του έκανε μόνο τρεις εκθέσεις. Η μία στο Παρίσι στα τέλη της δεκαετίας του ’60, η δεύτερη στη Βαρκελώνη και η τελευταία στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα τον Νοέμβριο του 1989, όπου τα έσοδα διατέθηκαν για θεραπεία παιδιών με αυτισμό.

Πηγή: naftemporiki.gr

Previous ArticleNext Article