top

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ορκίστηκε πρωθυπουργός

Με θρησκευτικό όρκο ορκίστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο νέος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης έφτασε στο Προεδρικό μέγαρο λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι έχοντας στο πλευρό του την σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι και τα τρία παιδιά τους.

Η τελετή ορκωμοσίας ξεκίνησε στη 1 το μεσημέρι χoροστατούντος του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου, το χέρι του οποίου φίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το πέρας της τελετής.

Μετά την τελετή, μάλιστα, και πριν να υπογραφεί το πρωτόκολλο της ορκωμοσίας ο νέος πρωθυπουργός είχε μια ολιγόλογη συζήτηση με τον Προκόπη Παυλόπουλο ενώ ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που ο νέος πρωθυπουργός αγκάλιασε τη σύζυγό του, Μαρέβα, και τα τρία παιδιά του.

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου δήλωσε: «Πήρα χθες μία ισχυρή εντολή να αλλάξω την Ελλάδα. Θα την τιμήσω στο ακέραιο. Ξεκινάει σκληρή δουλειά, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων».

Είχε προηγηθεί το τηλεφώνημα του Προκόπη Παυλόπουλου στον Κυριάκο Μητσοτάκη με το οποίο του έδωσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης αφού νωρίτερα είχε παραλάβει τα αποτελέσματα των εκλογών της Κυριακής.

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκαν ακόμα οι τρεις αδελφές του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Ντόρα Μπακογιάννη, η Κατερίνα Μητσοτάκη και η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη καθώς και η μητέρα της Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Την τελετή παρακολούθησαν ο Στέλιος Πέτσας, ο οποίος αναμένεται να λάβει τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου,  ο διευθυντής του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρης Δημητριάδης, και ο διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ Κωνσταντίνος Ζούλας, τον οποίο οι πληροφορίες φέρουν να αναλαμβάνει θέση προέδρου στην ΕΡΤ.

jg35
Στην τελετή ορκωμοσίας χoροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Ελλάδος Ιερώνυμος
mhtsot_agkal_ork9
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ορκίστηκε με θρησκευτικό όρκο
mhtss
mhtsot_agkal_ork5
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο
maksimou2
orkmm2
maksimou1
Τα παιδιά του Κυριάκου Μητσοτάκη, Κωνσταντίνος, Σοφία και Δάφνη, μαζί με τη μητέρα τους Μαρέβα Γκραμπόφσκι στο Προεδρικό Μέγαρο
orkmm11
Τα τρία παιδιά του Κυριάκου Μητσοτάκη, Κωνσταντίνος, Σοφία και Δάφνη
mhtsot_agkal_ork6
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράφει το πρωτόκολλο της ορκωμοσίας

 

mhtsot_agkal_ork7
mhtsot_agkal_ork8
mhtsot_agkal_ork4
mhtsot_agkal_ork3
mhtsot_agkal_ork2

 

orkom2
Η Ντόρα Μπακογιάννη
orkom4
Από δεξιά προς αριστερά: Η Ντόρα Μπακογιάννη, η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, η Κατερίνα Μητσοτάκη και η μητέρα της Μαρέβας Γκραμπόφσκι, Ήβη Γόντικα
orkom3
Ο Στέλιος Πέτσας (αριστερά), ο οποίος αναμένεται να τοποθετηθεί στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου και ο Κωνσταντίνος Ζούλας (δεξιά)

ΠΗΓΉ: protothema.gr

Previous ArticleNext Article