Αστυνομικά νέα

Νεκρή βρέθηκε τελικά η Αμερικανίδα βιολόγος στα Χανιά

Μέσα σε ένα παλιό πολυβολείο, στο Ξαμουδοχώρι του δήμου Πλατανιά, εντοπίστηκε το πρωί της Τρίτης η σορός της Αμερικανίδας βιολόγου  Suzanne Eaton, η οποία είχε εξαφανιστεί από την περιοχή του Κολυμπαρίου, από τις 2 Ιουλίου.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. βρήκαν την 60χρονη πεσμένη και σκεπασμένη με ένα πανί, ενώ η είσοδος του χώρου ήταν πρόχειρα κλεισμένη με μια παλέττα.

Η περιοχή που εντοπίστηκε η 60χρονη βρίσκεται περίπου 10 χιλιόμετρα από την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμπάρι, όπου διεξαγόταν το συνέδριο Βιολογίας στο οποίο συμμετείχε.

Στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικές δυνάμεις, που έχουν αποκλείσει την περιοχή, ενώ οι συγγενείς της που κατέφτασαν στην περιοχή, αποχώρησαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι με δάκρυα στα μάτια, χωρίς να κάνουν κάποια δήλωση.  Η σορός θα μεταφερθεί την Τετάρτη στο Ρέθυμνο για νεκροψία – νεκροτομή.

Αυτό που προκαλεί απορίες, είναι πώς βρέθηκε εκεί η Suzanne Eaton, αν δηλαδή πήγε μόνη της –και, σε αυτή την περίπτωση, για ποιον λόγο το έκανε- ή την οδήγησαν κάποιος ή κάποιοι δια της βίας στο συγκεκριμένο σημείο. Από την πρώτη στιγμή που χάθηκαν τα ίχνη της είχε ειπωθεί ότι μπορεί να είχε πάει για πεζοπορία, καθώς στο δωμάτιό της στο ξενοδοχείο δεν βρέθηκαν τα αθλητικά της παπούτσια.

Από τις πρώτες μέρες εξαφάνισης, η οικογένειά της ζούσε ώρες αγωνίας, ενώ συνάδελφοι της βιολόγου  από το Ινστιτούτο της Δρέσδης, άνοιξαν έναν ηλεκτρονικό λογαριασμό δωρεών, προκειμένου να συγκεντρωθούν 100.000 ευρώ, για την ενίσχυση των προσπαθειών εντοπισμού της.

Πληροφορίες και φωτογραφίες από Zarpanews, Kriti24

Previous ArticleNext Article