top, ΒΙΒΛΙΟ, ΠΡΟΣΩΠΑ

Συνέντευξη της συγγραφέως Βενετίας Πιτσιλαδή-Σούαρτ για την κυκλοφορία του νέου της βιβλίου από τις εκδόσεις Ωκεανός “Θύελλα στη Βενετία”

Η Βενετία Πιτσιλαδή-Σούαρτ γεννήθηκε στη Μυτιλήνη, αλλά από μικρή μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου σπούδασε Δημοσιογραφία, Δημόσιες και Κοινωνικές Σχέσεις. Στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου σπούδασε Συμβουλευτική Ψυχολογία. Εν συνεχεία στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης σπούδασε Ψυχολογία και Επιστήμες της Εκπαίδευσης.
Παντρεύτηκε Ελβετό και απέκτησε δυο παιδιά. Ζει μόνιμα στην Γενεύη όπου εργάστηκε ιδιωτικά κάνοντας Συμβουλευτική Ανθρωπίνων Σχέσεων. Είναι ενεργό Μέλος πολλών Συλλόγων φιλανθρωπικών, πολιτιστικών, κοινωνικών, καθώς και λογοτεχνικών. Είναι μέλος του Συμβουλίου της «Ελβετικής Επιτροπής για την Επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα».
Το 2015 βραβεύτηκε από την Ελληνική Εταιρεία Μεταφραστών Λογοτεχνίας, με το Χρυσό Μετάλλιο για την συμβολή της στη διάδοση της ελληνικής γλώσσας στο εξωτερικό. Από το 1996 είναι Υπεύθυνη-Συντονίστρια- Οργανώτρια του Ελληνικού «Λογοτεχνικού Κύκλου Βιβλιόφιλων Γενεύης ». Είναι Ελληνίδα της Διασποράς όπου με το έργο της, τη συνεχή φροντίδα της για τα Ελληνικά Γράμματα και την Λογοτεχνία προσπαθεί να τιμά την χώρα μας στο εξωτερικό. Το πάθος της για την ζωή και τον άνθρωπο την οδήγησαν στη συγγραφή ποιημάτων και στίχων από νεαρή ηλικία. Η μελέτη και η ανάλυση του ψυχικού κόσμου των ανθρώπων, την παθιάζει από πάντα και αυτό αποτυπώνεται στα βιβλία της. Το μυθιστόρημα Θύελλα στη Βενετία είναι το τρίτο της.

Πρόσφατα κυκλοφορήσατε το νέο σας βιβλίο “Θύελλα στη Βενετία”. Πείτε μας λίγα λόγια για αυτό . Τι είδους μυθιστόρημα θα λέγατε ότι είναι ;

Είναι ένα λογοτεχνικό ψυχογράφημα , γιατί βασίζεται στα ψυχολογικά τραύματα και βιώματα των Ηρώων . Ένα  συναρπαστικό  θρίλερ διότι αρχίζει με μια σκηνή δολοφονίας ενώ κανείς δεν υποπτεύεται ούτε  ανακαλύπτει τον εγκληματία μέχρι το τέλος του βιβλίου … Το μυθιστόρημα “Θύελλα στη Βενετία” είναι ακριβώς μια Θύελλα συναισθημάτων , ανατροπών , εκπλήξεων το οποίο  παρασύρει  τους αναγνώστες μαζί με την συγγραφέα σένα  μαγικό ταξίδι ανακάλυψης .… Είναι  ένα συγκινητικό βαθύ μυθιστόρημα για την ανεκπλήρωτη Αγάπη , για τα ψυχικά τραύματα που αφήνει η έλλειψη της , για τον αγώνα του ανθρώπου να κερδίσει αυτό που δεν μπορεί να έχει .

Μιλήστε μας για τους κεντρικούς ήρωες του βιβλίου σας . Ποια είναι το βασικά στοιχεία του χαρακτήρα τους ;

Οι χαρακτήρες των ηρώων μου έχουν έντονες προσωπικότητες και φλογερά ταπεραμέντα . Παθιασμένες ιδιοσυγκρασίες με καλλιτεχνικές ευαισθησίες και ανήσυχα πνεύματα τα οποία μας εκπλήσσουν με τις απρόβλεπτες αντιδράσεις τους .Άτομα τα οποία έχουν το χάρισμα να μας παρασύρουν και να μας εμπνέουν .

Με λίγα λόγια πως θα χαρακτηρίζατε να βιβλία σας ;

Στα βιβλία μου  ταξιδεύω μέσα στην ψυχή  των ηρώων μου , και τους βοηθώ να καταλάβουν και να αγαπήσουν τον εαυτό τους ,  να παλέψουν και να νικήσουν τις αδυναμίες τους , να ωριμάσουν και να ξεπεράσουν τον εαυτό τους …. να φτάσουν στην λύτρωση … Μέσα από τους ήρωες περνάω με ευαισθησία  κάποια ηθικά και αισιόδοξα μηνύματα για την ζωή , για την ψυχική καλλιέργεια , την δύναμη του χαρακτήρα , την πνευματική άσκηση .. Τα βιβλία μου είναι ατμοσφαιρικά , υπερτερεί ένας γλυκός  αισθησιασμός  και ερωτισμός στα μάτια των ηρώων μου ..αυτό  τους βοηθάει να αντιμετωπίζουν   τα απρόβλεπτα χωρίς  φόβους  και να απολαμβάνουν κάθε στιγμή .Γιατί η ζωή μας είναι Στιγμές !

Αν έπρεπε να χαρακτηρίσετε τον εαυτό σας  ως συγγραφέα σε κάποιον που δεν σας γνωρίζει , τι θα του λέγατε ;

Αυτό που με χαρακτηρίζει ως Γυναίκα , Άνθρωπο , Συγγραφέα είναι ένα   φλογερό πάθος για την ζωή ! ‘’ ότι δεν με συναρπάζει με σκοτώνει , γιατί μια ημέρα χωρίς πάθος ,είναι μια ημέρα νεκρή ‘’ λέει η ηρωίδα μου … Με παθιάζει και συναρπάζει να κάνω’’ ψυχικές βουτιές ‘’ και να ανακαλύπτω τους ανθρώπους … Επίσης έχω μια  αχαλίνωτη φαντασία η οποία μου ανοίγει καινούργιους κόσμους και ορίζοντες στην ζωή και στην συγγραφή!

Κλείνοντας τι είναι αυτό που σας οδηγεί στη συγγραφή ;

Το γράψιμο για εμένα είναι μια σωτηρία , μια διέξοδος και ένα  καταφύγιο  σε ώρα κινδύνου , ένας απεγκλωβισμός και ένα ξελάφρωμα ψυχής .Όταν γράφω βρίσκομαι μέσα σε ένα υπέροχο μαγικό  κόσμο δημιουργίας . Μαζί με τους ήρωες  μοιράζομαι τα έντονα συναισθήματα τους , τα πάθη και τους έρωτες , τα λάθη και τις αδυναμίες , την κάθαρση και λύτρωση ψυχής . Είναι οδυνηρό και συγχρόνως ηδονικό το ταξίδι της γραφής .

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Έβγαλε από την τσέπη του το περίστροφο. Αυτό το ίδιο περίστροφο με το οποίο πυροβόλησε το πρωί τον άλλον. Εκείνον τον καραγκιόζη που τόλμησε να τον αγνοήσει! Ένα πάμφτωχο παιδί, περιφρονημένο από την οικογένειά του μια οικογένεια του «σκυλολογιού», της πλέμπας της Κέρκυρας, από να, γύρισμα της τύχης, θα δει τη μίζερη ζωή του ν’ αλλάζει. Θα γίνει ένας μεγιστάνας των επιχειρήσεων, ένας μπον βιβέρ, ένας άνθρωπος της απόλυτης εξουσίας. Ένας υπεράνθρωπος.
Ο μέγας και πολύς κόντες Διονύσιος Γιαννάτος, θα κατακτήσει τη Βενετία όπου θα τον ρίξει η μοίρα του, θα φτάσει στην κορυφή της επιτυχίας και θα ραγίσει τις καρδιές πολλών γυναικών. Ανάμεσά τους η Λουίζα, η Ορνέλα, η Χρύσα. Τρεις διαφορετικές γυναίκες, τρεις εντελώς διαφορετικές προσωπικότητες. Η μία απλοϊκή και δοτική, η άλλη προκλητική και φιλήδονη. Η τρίτη ευαίσθητη, εύθραυστη και ονειροπόλα.
Όλες θα τον λατρέψουν, αλλά δεν θα τον κερδίσει καμία…
Γιατί η μόνη γυναίκα που είναι ριζωμένη στην καρδιά του, μία και μοναδική, αυτή που του στέρησε όλα όσα η ψυχή του λαχταρούσε, είναι η μάνα του. Μάνα και κατάρα στη ζωή του…

Ένα συγκινητικό, βαθύ μυθιστόρημα για την ανεκπλήρωτη Αγάπη, για τα ψυχικά τραύματα που αφήνει η έλλειψή της,  για τον αγώνα του ανθρώπου να κερδίσει αυτό που δεν μπορεί να έχει.

 

Previous ArticleNext Article