Μαγνησία, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συγκίνησε με έργα Ανδρέα Κατσιγιάννη η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου, στο ιστορικό Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου – Μαγνησίας

Σε κλίμα συγκίνησης και αποθέωσης “έκλεισε” το ιστορικό Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου – Μαγνησίας.

Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε, με την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος & Αλμυρού και την στήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, εμφανίστηκε η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου – Μαγνησίας υπό τη διεύθυνση του Αλέξανδρου Παπαρίζου, με την σύμπραξη του διεθνούς φήμης σολίστ Στέλιου Γκόλγκαρη των γνωστών τραγουδιστών Κώστα Ζεμπίλα, Ελένης Τακτικού & Ιωάννη Διακογιάννη, και των κιθαριστών Τάσου Ιωακειμίδη, Ντίνου Γκρίνια, Αρετής Κουσμαλή και Γεράσιμου Σιούρα, ερμηνεύοντας μεταξύ άλλων έργα του Επίσημου Προσκεκλημένου της διοργάνωσης, Βολιώτη μουσικού Ανδρέα Κατσιγιάννη.

Στο Φεστιβάλ μεταξύ άλλων εμφανίστηκε και το περίφημο Cyprus Guitar Trio αποτελούμενο από τους κορυφαίους Κύπριους κιθαριστές, Βασίλη Αβραάμ, Σωκράτη Λεπτό & Γιώργο Χριστοφή. Το Cyprus Guitar Trio συνόδευε στις συναυλίες του, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Κιθαριστικής Ορχήστρας Κύπρου, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Αντώνης Κοϊζας.

Ήταν η 61η Διοργάνωση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, από το 2013 που ιδρύθηκε. Όλες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ έγιναν στο Συνεδριακό Κέντρο Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό της Μαγνησίας. Καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ ήταν ο κιθαριστής και παιδαγωγός Τάσος Ιωακειμίδης.

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου Μαγνησίας – Volos Magnesia Guitar Festival αποτελεί συνέχεια των κιθαριστικών διοργανώσεων που στήριζε τα τελευταία χρόνια ο Σύλλογος Ελλήνων Κιθαριστών στη Μαγνησία και έχει ήδη καταγραφεί στην ιστορία, χάρις στο ψηφιακό CD που κυκλοφορεί από την FM RECORDS, σε πάνω από 400 ψηφιακές πλατφόρμες μουσικής σε όλο τον πλανήτη, κάνοντας γνωστό τον Βόλο και τη Μαγνησία διεθνώς και την διεθνώς καταξιωμένη Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου, που ίδρυσε το 2015 ο Σύλλογος Ελλήνων Κιθαριστών.

Previous ArticleNext Article