top, Θέατρο, ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Μαγνησία, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Είδαμε τον “Κατά φαντασίαν ασθενή” του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη

Το διαχρονικό έργο του Μολιέρου “κατά φαντασίαν ασθενής”, σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη, φιλοξενήθηκε από το δημοτικό θέατρο Μελίνα Μερκούρη στο Βόλο, το Σάββατο 20 Ιουλίου στις 21.00. Κατάμεστο το θέατρο με τον κόσμο να συμμετάσχει ενεργά με δυνατό χειροκρότημα και γέλια σε όλη τη διάρκεια της παράστασης.

Να δώσουμε κάποιες πληροφορίες για το έργο και τον θίασο:

Ο πρωταγωνιστής, Αργκάν, είναι ένας υποχόνδριος ηλικιωμένος άντρας που αγαπάει το χρήμα, φοβάται τις ασθένειες και εξαρτάται από την ιατρική και τα φάρμακα, στο μυαλό και την φαντασία του πράγμα που κάνει τους γύρω του εύκολο να τον εκμεταλλευτούν. Επίσης, ο Αργκάν, έχοντας την κυριαρχία στο σπίτι του, προσπαθεί να κάνει προξενιό στην κόρη του με έναν γιατρό για να έχει μόνιμα δωρεάν ιατρική περίθαλψη.

Μέσα από το θεατρικό αυτό ο Μολιέρος προσπάθησε να θίξει τη διαχρονική διαμάχη των δύο φύλων για κυριαρχία του ενός, τουλάχιστον κάτω από την ίδια στέγη καθώς και να ασκήσει κριτική στην απληστία των ασκούντων ιατρικής και δη στους κομπογιαννίτες της εποχής του. Η μεγαλύτερη ιδιαιτερότητα του έργου ήταν το γεγονός ότι ο Μολιέρος παίζοντας τον Αργκάν, στην τέταρτη παράσταση που έκαναν το 1673, κατέρρευσε στο φινάλε και απεβίωσε αργότερα στο σπίτι του.

Παίζουν:

Πέτρος Φιλιππίδης (Αργκάν)

Μυρτώ Αλικάκη (Μπελίν)

Τάκης Παπαματθαίου (Μπεράλντ)

Τάσος Γιαννόπουλος (κος Ντιαφουαρύς)

Αντίνοος Αλμπάνης (Τομά Ντιαφουαρύς)

Λαέρτης Μαλκότσης (Μπονφουά)

Ιωάννα Ασημακοπούλου (Τουανέτ)

Νεφέλη Κουρή  (Ανζελίκ)

Ρένος Ρώτας (Κλεάντ)

Θάλεια Σταματέλου (Λουιζόν)

Χάρης Χιώτης (κος Φλεράν)

Βαγγέλης Κυπαρίσσης (κος Πυργκόν).

 

Δείτε φωτογραφίες παρακάτω:

 

 

 

 

 

 

 

 

Previous ArticleNext Article