ΒΙΒΛΙΟ

Πέθανε η συγγραφέας Γιώτα Φώτου

Σε ηλικία 62 ετών απεβίωσε η συγγραφέας Γιώτα Φώτου.

Η Γιώτα Φώτου γεννήθηκε το 1957 στο Δροσάτο Καρδίτσας και μεγάλωσε στη Λάρισα, όπου σπούδασε αρχικά στην Παιδαγωγική Ακαδημία. Στη συνέχεια συμπλήρωσε τις σπουδές της στο ΑΠΘ και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Εργάστηκε ως Σχολική Σύμβουλος στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν έξι μυθιστορήματά της για ενηλίκους, καθώς και δεκατρία βιβλία της για παιδιά. Συνολικά κυκλοφορούν περισσότερα από 60.000 αντίτυπα των βιβλίων της.

Ο εκδοτικός της οίκος, ΨΥΧΟΓΙΟΣ, έγραψε για την απώλεια της Φώτου:

«Με μεγάλη λύπη πληροφορηθήκαμε σήμερα πως η αγαπημένη συγγραφέας και συνεργάτιδά μας, Γιώτα Φώτου, έφυγε από τη ζωή. Η Γιώτα ήταν μια γυναίκα που κέρδιζε αμέσως τους πάντες με τη ζεστασιά της, την απλότητα και την ευθύτητά της, το χιούμορ και το απροσποίητο χαμόγελό της. Και φυσικά με την υπέροχη γραφή της! Καθ’ όλο το διάστημα της περιπέτειας που είχε με την υγεία της, στάθηκε εκείνη σαν βράχος προς τους αγαπημένους της, με την αξιοπρέπεια και τη θετική της στάση!
Αγαπημένη μας Γιώτα, ευχόμαστε να αναπαυθείς εν ειρήνη και η μνήμη σου να παραμείνει ζωντανή μέσα από τα βιβλία σου που αγάπησαν χιλιάδες αναγνώστες, ενήλικοι μα και παιδιά!»

Στο προφίλ της στο facebook η ανακοίνωση:

“Η “πένα” της αγαπημένης μας Γιώτας, δυστυχώς “στέγνωσε” σήμερα το μεσημέρι….και από αύριο θα είναι στη γειτονιά των αγγέλων μαζί με τους αγαπημένους της προγόνους. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο 27 Ιουλίου στις 12:30μμ στον Ι.Ν του Προφήτη Ηλία στη Λάρισα.”

Previous ArticleNext Article