top, Θέατρο, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΟΣΩΠΑ, ΤΕΧΝΕΣ

Αποκλειστική Συνέντευξη της Ελένης Κοκκίδου στη Θεσσαλική Press

Η Ελένη Κοκκίδου γεννήθηκε το 1959 στην Αθήνα και είναι ηθοποιός του θεάτρου, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, ενώ ασχολείται επαγγελματικά και με το τραγούδι. Έχει παίξει σε πολλές τηλεοπτικές σειρές συμπεριλαμβανομένων “Μην Αρχίζεις Τη Μουρμούρα (2013)” ως Βούλα, και θεατρικές παραστάσεις όπως η “Γυναίκα της Πάτρας” του Γιώργου Χρονά και τη “Λωξάντρα” πιο πρόσφατη. Εν όψει της παράστασης “Λωξάντρα” που θα φιλοξενηθεί στο Βόλο την Κυριακή 4 Αυγούστου, η κυρία Κοκκίδου παραχώρησε στη Θεσσαλική Press μία αποκλειστική συνέντευξη. 

 

  • Από τη…Βουλίτσα στη Λωξάντρα. Πόσο σχετικές είναι οι δύο ηρωίδες μεταξύ τους;

Ένας ηθοποιός είναι συνηθισμένος να βγαίνει από τον έναν χαρακτήρα, να μπαίνει και να προσαρμόζεται σε έναν άλλον. Κάτι κοινό που θα μπορούσαν να έχουν είναι το ότι είναι δυνατές και οι δύο, με αγάπη προς τη ζωή και τους άλλους.

  • Με ποια ταυτίζεστε περισσότερο; Ποια γυναίκα είναι πιο κοντά στην Ελένη;

Και με τις δύο θα μπορούσα να ταυτίζομαι, σίγουρα με διαφορετικό ύφος και άλλα ζητούμενα βέβαια η καθεμία.

  • Η Λωξάντρα πώς θα ήταν στη σημερινή εποχή; Τι ανησυχίες θα είχε;

Η Λωξάντρα αγαπά χωρίς να ζητά τίποτα πίσω, φροντίζει την οικογένεια και τους ανθρώπους της, αγαπά με όλο της το είναι την οικογένεια, όλες τις φυλές και τα ζώα. Πάντα υπάρχουν τέτοιες γυναίκες στην κοινωνία.

Η οικογένεια είναι στις μέρες μας πιο πυρηνική, με τους γονείς και τα παιδιά μόνο, δεν είναι το ίδιο ενωμένοι γενικά οι άνθρωποι όπως παλιά που κάθονταν στο Κυριακάτικο τραπέζι όλοι μαζί και τραγουδούσαν, έτρωγαν, συζητούσαν.

Το τραπέζι ήταν πάντα φροντισμένο και γεμάτο χρώματα και αρώματα με επιρροές από την Ανατολή.

Εμένα, επί τη ευκαιρία να σας πω μιας και είστε Θεσσαλικό μέσο , η καταγωγή μου από τη μεριά του πατέρα μου είναι από το Πήλιο, από τις Μηλιές συγκεκριμένα. Έχω πολλές όμορφες αναμνήσεις και στιγμές από τα παιδικά μου χρόνια εκεί.

  • Αναμφίβολα το θέατρο, ακόμα και σήμερα, εξακολουθεί να ακμάζει και να αποτελεί μέσο ψυχαγωγίας για όλο και περισσότερο κόσμο. Εσάς τι σας ώθησε να ακολουθήσετε αυτή την καριέρα;

Εμένα ήταν από πάντα στο DNA μου. Δηλαδή από μικρή ήμουν καλλιτεχνική φύση, με το τραγούδι, το χορό, την ηθοποιία. Ακόμα τραγουδάω. Άλλωστε, μόνο όταν ο άνθρωπος ακολουθεί τη φύση του είναι στο σωστό δρόμο και μπορεί να πετύχει.

  • Από Σεπτέμβρη πού θα μπορεί ο κόσμος να σας απολαύσει; Η αλήθεια είναι πως έχετε συνδεθεί με τη Μουρμούρα και έχετε αγαπηθεί πολύ ως Βούλα τα τελευταία 6 χρόνια.

Από Σεπτέμβρη συνεχίζουμε τα γυρίσματα της Μουρμούρας για τη νέα σεζόν, για 7η χρονιά και τη δεύτερη θεατρική σεζόν, από Φλεβάρη,θα κάνω έναν μονόλογο στην Αθήνα με τίτλο «Η γυναίκα της Πάτρας».

  • Τέλος, πείτε μας λίγα λόγια για την παράσταση που θα φιλοξενήσουμε στο Βόλο την Κυριακή.

Πρόκειται για ένα τρομερό έργο, μία παράσταση αγάπης, που συντελείται από ένα επιτελείο εξαιρετικών ηθοποιών μέσα στους οποίους είναι και ο Γιώργος Αρμένης, που είναι ο τελευταίος από τους μεγάλους ηθοποιούς του Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν, καθώς και 16 ακόμη σημαντικοί ηθοποιοί. Μαζί μας είναι και η Σοφία Παπάζογλου, μία σπουδαία τραγουδίστρια που ερμηνεύει τα τραγούδια του έργου. Είναι μία παράσταση με πολύ γέλιο, τραγούδι και χορό, αλλά και συγκίνηση, αυτό που είναι η ίδια η ζωή δηλαδή.

Ο κόσμος φεύγοντας από την παράσταση αισθάνεται νοσταλγία και έχει έντονα συναισθήματα, αφού μιλάει στην καρδιά των ανθρώπων. Η μεγαλύτερη ανταμοιβή είναι το να βλέπεις ότι μπορείς να μεταλαμπαδεύσεις σε άλλους ανθρώπους αυτή τη χαρά που νιώθεις και ο ίδιος, ειδικά όταν το κάνουμε αυτό και εκτός Αθηνών, στην επαρχία και σε πολλές πόλεις και έρχεται ο κόσμος να μας αγκαλιάσει, να μας ευχαριστήσει και να ζήσει μαζί μας αυτή την εμπειρία της παράστασης.

Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Κοκκίδου για αυτή τη συνέντευξη που μας παραχώρησε. 

Συνέντευξη: Μαρίνα Ζημιανίτη

Previous ArticleNext Article