Ειδήσεις, Ελλάδα

Νεκρός 19χρονος που κατέρρευσε την ώρα που έπαιζε μπάσκετ στη Σάμο

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Σάμος, καθώς το βράδυ της Παρασκευής, ο 19χρονος Νίκος Μαθιός κατέρρευσε ενώ έπαιζε μπάσκετ, για να διαπιστωθεί αργότερα ο θάνατός του. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλη Γιαννάκο, στο Καρλόβασι δεν υπήρχε ασθενοφόρο και η διακομιδή του άτυχου νεαρού στο νοσοκομείο της Σάμου καθυστέρησε μιάμιση ώρα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα samiakonvima, ο 19χρονος φοιτητής και αθλητής, κατέρρευσε ενώ έπαιζε μπάσκετ στα υπαίθρια γήπεδα του κλειστού Γυμναστηρίου Καρλοβάσου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, καταβλήθηκαν τεράστιες προσπάθειες από τους γιατρούς, τόσο του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου, αρχικά, όσο και του Νοσοκομείου Σάμου, όπου διακομίστηκε στη συνέχεια, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσαν να τον κρατήσουν στην ζωή.

Ο πατέρας του Μανώλης μιλώντας στον Ant1 ανέφερε ότι το Κέντρο Υγείας στο Καρλόβασι δεν έχει πλήρωμα για το ασθενοφόρο, είπε, κι έτσι ο Νίκος Μαθιός έπρεπε να περιμένει το ασθενοφόρο να φτάσει από την πρωτεύουσα της Σάμου, το Βαθύ, στην άλλη πλευρά του νησιού.

Γιατροί έσπευσαν στον νεαρό, αλλά δεν μπόρεσαν να κάνουν πολλά πράγματα, καθώς η κατάστασή του απαιτούσε να διασωληνωθεί άμεσα και να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Παράλληλα ο Μανώλης Μαθιός περιγράφει πως το παιδί του, που ήταν τριτοετής φοιτητής στο Πολυτεχνείο της Πάτρας, έπασχε από υπερτροφία του μυοκαρδίου.  Συγκλονιστικά τα λόγια του πατέρα του: «Είχε υπερτροφία του μυοκαρδίου, θα πηγαίναμε τον Ιούνιο να κάνουμε τις εξετάσεις, επειδή όμως είχα εγώ ένα πρόβλημα υγείας, έκανα τετραπλό by pass, το αναβάλαμε και θα πηγαίναμε τον Σεπτέμβριο για τις ετήσιες εξετάσεις».

Πηγή: protothema.gr

Previous ArticleNext Article