Μαγνησία, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, Χορός

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 33η Συνάντηση Χορευτικών Συγκροτημάτων στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας

Πιστοί στην παράδοση, στα ήθη και τα έθιμα του τόπου τους οι κάτοικοι του Αγίου Γεωργίου Νηλείας πραγματοποίησαν και φέτος την ετήσια συνάντηση χορευτικών συγκροτημάτων, που έγινε το βράδυ της  Κυριακής 18 Αυγούστου στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου.

Σκοπός της εκδήλωσης που πραγματοποιείται τα τελευταία 33 συναπτά έτη είναι να διατηρήσει – κάτω από αντίξοες οικονομικές συνθήκες – ζωντανά τα ήθη και τα έθιμα αυτού εδώ του τόπου.

Κρίνοντας από την μεγάλη, τόσο σε αριθμό όσο και σε παλμό, προσέλευση του κόσμου, ο σκοπός και φέτος επετεύχθη.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας άντρες, γυναίκες και παιδιά από όλες τις γύρω περιοχές της Μαγνησίας, και τουρίστες που είχαν την τύχη να βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, παρακολούθησαν με ενθουσιασμό τις ικανότητες των χορευτών.

Φορώντας τις παραδοσιακές τους φορεσιές φέτος συμμετείχαν τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου Χοροστέκι ΕΔΡΑΜΕ ,του μορφωτικού συλλόγου Γαρεφείου «Κώστας Γαρέφης» και του πολιτιστικού συλλόγου Αγίου Γεωργίου Νηλείας «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ».

Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων μεταξύ των προέδρων των πολιτιστικών συλλογών που συμμετείχαν.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης: Περιφέρεια Θεσσαλίας, Περιφερειακές ενότητες Μαγνησίας & Σποράδων, Πολιτιστικός σύλλογος Αγίου Γεωργίου Νηλείας «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ»

Previous ArticleNext Article