ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, Σκόπελος, Χορός

Γιορτή αγάπης για την παράδοση το 7ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» που ολοκληρώνεται σήμερα

Σήμερα Τρίτη 27 Αυγούστου ολοκληρώνεται το 7ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» με πολλές παράλληλες εκδηλώσεις που προωθούν την παράδοση και στέλνουν ένα μήνυμα πολιτισμού και ειρήνης σε όλη τη χώρα. Η μέρα ξεκινά με την καθιερωμένη εκδρομή στη Γλώσσα όπου και θα γίνει η παρουσίαση της Παραδοσιακής Φορεσιάς της Σκοπέλου στην Πλατεία Λούκι Γλώσσας από τον Χρήστο Παλαιολόγο με συνοδεία μουσικής από την Andrea Brown. Στις 12 θα γίνει ζωντανή μετάδοση και παρουσίαση του 7ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» από το τηλεοπτικό κανάλι Alpha.

Η μέρα που κορυφώνονται οι εκδηλώσεις δεν μπορεί παρά να μην περιλαμβάνει και πολλά γλέντια ! Ξεκινούν λοιπόν από ένα μεσημεριανό Beach Party στο Απάνεμο Λιμνονάρι Beach Bar, όπου όλοι χορευτές, εθελοντές και διοργανωτές θα γιορτάσουν αυτή την μοναδική συνεύρεση χορού και παράδοσης. Το βράδυ οι παρουσιάσεις τω χορευτικών συγκροτημάτων ξεκινούν στις 21:00 στο Ανοικτό Δημοτικό Θέατρο Σκοπέλου. Τι πρόκειται να δούμε : χορούς από την Κοζάνη , τη Σμύρνη , την Νεοχωρούδα Μακεδονίας, την Αρκαδία, τις Κυκλάδες αλλά και από το Λίβανο ! Θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι …μέχρι πρωίας! Σας περιμένουμε όλους !

—————————————-

Το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος», που διοργανώνει η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Πλέγμα» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, είναι μέλος του European και του Word Folklore Festival Association. Έλαβε για μια ακόμα χρονιά το ευρωπαϊκό σήμα ποιότητας EFFE Label 2019-2020 από το European Festivals Association (EFA) και παρουσιάζεται πλέον στην διεθνή πλατφόρμα www.festivalfinder.eu.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ: www.dancefestival.gr

Φωτογραφίες  Γιάννης Σκιαθίτης

Previous ArticleNext Article