top, Εκδηλώσεις, ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Λάρισα, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

60η Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα στις 29 Αυγούστου με 1 Σεπτεμβρίου με μεγάλα ονόματα της μουσικής

Μια σημαντική διοργάνωση για τον θεσσαλικό χώρο αποτελεί η Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα και φέτος συμπληρώνονται 60 χρόνια από την πρώτη διοργάνωσή της.

Φέτος την έχουν αναλάβει Δήμος Τυρνάβου και η Κ.Ε.ΔΗ.Τ. σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και της ΠΕΔ Θεσσαλίας.

Η Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα θα ανοίξει τις πύλες της, την Πέμπτη 29 Αυγούστου, ενώ τα εγκαίνια θα γίνουν την Παρασκευή 30 Αυγούστου και θα συνεχιστεί 31 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου στο γνωστό αισθητικό άλσος του «Αγίου Γεωργίου» στην καρδιά της πόλης του Αμπελώνα.

Φέτος η Γιορτή πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και ανοίγει τις πύλες της για να υποδεχθεί παραγωγούς, γευσιγνώστες και επισκέπτες.

Στόχος της Γιορτής, που συμπληρώνει φέτος τα 60 της χρόνια, ήταν και είναι πάντα η ευρύτερη προβολή του τοπικού κρασιού, η καλλιέργεια ευνοϊκής καταναλωτικής συνείδησης γενικότερα για το κρασί σε συνδυασμό με την ψυχαγωγία και την αναβάθμιση του πολιτιστικού επιπέδου των κατοίκων και η προβολή της κουλτούρας της περιοχής μας.

Ο θεσμός της Γιορτής Κρασιού ξεκίνησε το 1959, προβάλλοντας την ιδιαιτερότητα της περιοχής: «Αμπέλι – Σταφύλι – Κρασί».

Αυτή η τολμηρή προσπάθεια για την εποχή και τα μέσα που διέθεταν τότε οι Αμπελωνίτες, ξεκίνησε με την υποστήριξη της Δ/νσης Γεωργίας της Νομαρχίας Λάρισας, των Ενόπλων Δυνάμεων , της Δ.Ε.Η. και του Τ.Ο.Ε.Β. Αμπελώνα – Μάτι Τυρνάβου και κατάφερε κάτι πρωτόγνωρο και εντυπωσιακό για την εποχή εκείνη.

Πραγματοποιείται σ’ έναν πανέμορφο φυσικό χώρο 40 στρεμμάτων, που είναι κατάφυτος, διαμορφωμένος με τεχνητές λίμνες και σιντριβάνια, με πλακόστρωτους διαδρόμους και δύο κατάλληλα διαμορφωμένες εξέδρες, οι οποίες παρέχουν τη δυνατότητα να παρουσιάζονται πιο σύνθετα δρώμενα.

Στόχος ήταν και είναι πάντα, η ευρύτερη προβολή του αμπελωνίτικου κρασιού, η καλλιέργεια ευνοϊκής καταναλωτικής συνείδησης γενικότερα για το κρασί, και εκτός της ψυχαγωγίας και η αναβάθμιση του πολιτιστικού επιπέδου των κατοίκων της περιοχής μας.

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Μια βραδιά με Ηπειρώτικη αλλά και Σαρακατσάνικη μουσική με την ορχήστρα του Κώστα Σμόλικα στο κλαρίνο, τραγούδι Σπύρος Παππάς, Έλλη Κοσμά, Φώτης Τράσιας, επίσης Βασίλης Μπακαγιάννης και Σπύρος Μποκόρος στο κλαρίνο, ενώ στο τραγούδι ο Γιάννης Γκόβαρης

Είσοδος ελεύθερη

5 8 e1564564694502 - Όλα τα μεγάλα ονόματα της φετινής 60ης Γιορτής Κρασιού Αμπελώνα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

Ημέρα νεολαίας, πρώτα dj, μετά ο Λάμπης Λιβιεράτος

Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

Η Πάολα έρχεται να μας ξεσηκώσει με παλιές και νέες επιτυχίες, μαζί με τον Γιώργο Παπαδόπουλο.

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019

Ο μοναδικός Γιάννης Καψάλης, η αγαπημένη Γιώτα Γρίβα, ο βιρτουόζος του κλαρίνου Μάκης Τσίκος και ο Ζήσης Κασιάρα στο βιολί σε ένα λαϊκο, δημοτικό, παραδοσιακό γλέντι που θα ξεσηκώσει τους πάντες.
Μαζί τους η Μαρία Καλαντζή

.jpg - 60η Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 6981897403

Πηγή: tirnavitikanea.com

Previous ArticleNext Article