ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Καρδίτσα, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σημείο αναφοράς για την Καρδίτσα ο “Ουράνιος Ποδηλάτης”

Μετά την ανατολική είσοδο της πόλης το φωτεινό ομοίωμα του έργου του Καρδιτσιώτη καλλιτέχνη Παντελή Σαμπαλιώτη τοποθετήθηκε και στην νότια

(οδός Σαρανταπόρου) , ενώ έχει δρομολογηθεί η τοποθέτησή του και στις υπόλοιπες

Σε σημείο αναφοράς για την πόλη της Καρδίτσας αναδεικνύεται το έργο του αείμνηστου διακεκριμένου Καρδιτσιώτη καλλιτέχνη Παντελή Σαμπαλιώτη “Ουράνιος Ποδηλάτης”.

Ο Δήμος Καρδίτσας αξιοποιώντας τη δωρεά της συζύγου του, η οποία του εκχώρησε το δικαίωμα χρήσης του έργου και υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προχωρά στην εγκατάσταση φωτεινών ομοιωμάτων του “Ουράνιου Ποδηλάτη” διαστάσεων 3Χ2 μ. στις εισόδους της πόλης, θέλοντας να σηματοδοτήσει και με εικαστικό τρόπο την άρρηκτη σχέση της Καρδίτσας με το ποδήλατο.

Ο πρώτος “Ουράνιος Ποδηλάτης” τοποθετήθηκε πριν από λίγους μήνες στην ανατολική είσοδο της πόλης, έναντι του Δημοτικού Σταδίου, ενώ κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας τοποθετήθηκε και το δεύτερο φωτεινό ομοίωμα, στην νότια είσοδο της πόλης, στη διασταύρωση των οδών Ταυρωπού και Σαρανταπόρου.

Έχουν επίσης κατασκευαστεί άλλα 3 φωτεινά ομοιώματα του “Ουράνιου Ποδηλάτη”, τα οποία και θα τοποθετηθούν στις άλλες εισόδους της πόλης (Τρικάλων, Φαναρίου, Καρδιτσομαγούλης) ολοκληρώνοντας έτσι μια παρέμβαση που πέρα από την αισθητική αναβάθμισή της, ενισχύει και την ταυτότητά της ως “πόλη του ποδηλάτου”, όπως χαρακτηρίζεται πανελλαδικά, αλλά και πανευρωπαϊκά πλέον, έπειτα και από την περσινή διάκρισή της στο θεσμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Μια ακόμη πρόταση για την αξιοποίηση των δικαιωμάτων χρήσης του έργου είναι η αναπαραγωγή του σε πολύ μικρότερο μέγεθος, προκειμένου να δίνεται ως αναμνηστικό σε επισκέπτες.

Previous ArticleNext Article