top, Εκδηλώσεις, ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Καρδίτσα, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

6ο Καραγκούνικο Αντάμωμα στην Καρδίτσα στις 8 Σεπτεμβρίου

Εντείνονται οι προετοιμασίες για το 6ο Καραγκούνικο Αντάμωμα

Συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό οι προετοιμασίες για το 6ο Εθνολογικό Συνέδριο των Θεσσαλών Καραγκούνηδων και το 6ο Καραγκούνικο Αντάμωμα.

Ήδη η οργανωτική επιτροπή, αποτελούμενη από την Αμφικτιονία των Θεσσαλών – Καραγκούνηδων, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας και την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, έχει προχωρήσει στη σύνταξη του προγράμματος του συνεδρίου το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 5,6,7 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα της ΠΕΔ Θεσσαλίας (Μ. Αλεξάνδρου 34, στη Νέα Αγορά)και απέστειλε επιστολή, πρόσκληση στα σωματεία και τους φορείς της Θεσσαλίας και της ομογένειας για τη συμμετοχή τους στο Αντάμωμα (Τρανός Χορός).

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα συμμετοχές, περισσότερα από 60 σωματεία και φορείς θα συμμετέχουν στο 6ο Καραγκούνικο Αντάμωμα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, στις 6 το απόγευμα στο Εθνικό Στάδιο της Καρδίτσας.

Το Αντάμωμα θα πλαισιώνεται από δεκαμελή παραδοσιακή ορχήστρα , φαγητό για τους χορευτές και τον κόσμο και κρασί. Μετά το χορευτικό πρόγραμμα για τους συλλόγους, η ορχήστρα θα παίξει για όλο τον κόσμο μέχρι αργά το βράδυ.

Η πρόσκληση για τα χορευτικά συγκροτήματα που διαθέτουν καραγκούνικες φορεσιές είναι ανοιχτή και η δήλωση συμμετοχής γίνεται στο e-mail της Αμφικτιονίας :amfiktionia.kar@gmail.com και στα τηλέφωνα :6937030820 (πρόεδρος κ. Απόστολος Φιρφιρής) και 6932244945 (κ. Φιλίππου – Τσιώνα Πιπίτσα).

Στις 5,6,7 Σεπτεμβρίου στο Διεθνές Εθνολογικό Συνέδριο και στις 8 Σεπτεμβρίου στο Καραγκούνικο Αντάμωμα όλοι οι Θεσσαλοί της Πεδιάδας, οι Καραγκούνηδες θα είμαστε εκεί για να πούμε όλοι μαζί  ” Φίλοι μ’ καλωσορίσατε”.

Previous ArticleNext Article