ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Καρδίτσα

Ο Δήμος Καρδίτσας συμμετέχει στο SOCIAL BIKING CHALLENGE

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΕΕ) οργανώνει φέτος από 16 Σεπτεμβρίου (ημερομηνία έναρξης της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ) και για τρεις εβδομάδες το Social Biking Challenge, στοχεύοντας στην προώθηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής με την ενθάρρυνση της σωματικής δραστηριότητας και της χρήσης ενός πιο φιλικού προς το περιβάλλον μέσου μεταφοράς, του ποδηλάτου!

Ο Δήμος Καρδίτσας, δίνοντας έμφαση στην υλοποίηση πολιτικών και δράσεων ενθάρρυνσης της χρήσης του ποδηλάτου και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που προγραμμάτισε για την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (16-22 Σεπτεμβρίου) , δήλωσε συμμετοχή στην πρωτότυπη αυτή δράση της ΕΕ.

Ειδικότερα ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος δήλωσε σχετικά: “Ο Δήμος Καρδίτσας, ένας Δήμος που πάντα πρωτοπορεί στο χώρο του ποδηλάτου, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από ένα τόσο μεγάλο πανευρωπαϊκό γεγονός. Συμμετέχουμε για να δώσουμε τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας να αξιοποιήσουν ακόμη περισσότερο το αγαπημένο μέσο μετακίνησης. Με τη σειρά μου καλώ τους συμπολίτες να στηρίξουν τη δράση για να στείλουμε πανευρωπαϊκό μήνυμα πρωτιάς του Δήμου μας στη χρήση του ποδηλάτου”.

Πληροφορίες για το  Social Biking Challenge

Το Social Biking Challenge 2019 έχει τρία διαφορετικά σχήματα:

Ατομική συμμετοχή: Κάθε συμμετέχων παρακολουθεί τις διαδρομές του και κερδίζει πόντους για τα χιλιόμετρα που καλύπτονται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Συμμετοχή ζεύγους: Κάθε συμμετέχων παρακολουθεί τις διαδρομές του και κερδίζει πόντους για τα χιλιόμετρα που καλύπτονται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Κάθε συμμετέχων καλεί έναν φίλο ή βρίσκει έναν άλλο συμμετέχοντα (ήδη εγγεγραμμένο στην εφαρμογή) για να σχηματίσει ένα ζευγάρι.

Ομαδικό σχήμα: Κάθε συμμετέχων παρακολουθεί τις βόλτες του και κερδίζει πόντους για τα χιλιόμετρα που καλύπτονται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Κάθε συμμετέχων καλεί τρεις φίλους ή βρίσκει τρεις συμμετέχοντες (ήδη εγγεγραμμένους στην εφαρμογή) για να οδηγούν σε ομάδες των τεσσάρων.

Βραβεία για τους ποδηλάτες
Δίνονται 30 Τυχαία Βραβεία σε τοπικό επίπεδο: Όσο περισσότερο ποδηλατεί ο συμμετέχων, τόσο περισσότερους πόντους κερδίζει. Στο τέλος κάθε φάσης, τα ονόματα των 10 νικητών επιλέγονται τυχαία και λαμβάνουν ένα βραβείο. Η πιθανότητα επιλογής του ατόμου είναι ευθέως ανάλογη με τον αριθμό των πόντων που συλλέγει.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες εγγραφής και συμμετοχής, επισκεφθείτε το site:

https://blogs.ec.europa.eu/eupolicylab/social-biking-challenge-2019/ είτε στο site του Δήμου: https://dimoskarditsas.gov.gr/

Previous ArticleNext Article