Ειδήσεις, Κοινωνία, ΜΟΥΣΙΚΗ

Πέθανε το αηδόνι του δημοτικού τραγουδιού Γιώργος Τζαμάρας

Σε ηλικία 83 ετών, έφυγε από την ζωή, το βράδυ του Σαββάτου 14/9/2019, ο Γιώργος Τζαμάρας, ένας από τους πιο καταξιωμένους  τραγουδιστές της Ελλάδας στο παραδοσιακό δημοτικό τραγούδι.

Ο Γιώργος Τζαμάρας γεννήθηκε το 1936 σ’ ένα μικρό χωριό του Νομού Φθιώτιδας στην περιοχή του Δομοκού,την  Μαντασιά. Το κίνητρο θα έλεγα για να ασχοληθεί ο Γιώργος Τζαμάρας με το δημοτικό τραγούδι να το αγαπήσει κ.λ.π , ήταν ο μεγαλύτερος αδελφός του Κώστας (έχει φύγει από την ζωή πολλά χρόνια τώρα) που έπαιζε κλαρίνο. Ο Γιώργος Τζαμάρας δειλά-δειλά ξεκίνησε με μιά κιθάρα και αργότερα με ένα ακορντεόν τραγουδώντας συγχρόνως,  να πηγαίνει στα τοπικά πανηγύρια και σε γάμους με τον αδελφό του.

Σε κάποια από τις δουλειές αυτές έτυχε να τον ακούσει ο αξέχαστος Παναγιώτης Κοκοντίνης ο πολύ μεγάλος αυτός Βοιωτός κλαρινίστας και τον παρότρυνε να κατέβει στην Αθήνα να ηχογραφήσει ένα δισκάκι. Έτσι κι έγινε ,το νερό μπαίνει πλέον στο αυλάκι και στα 1961 ηχογραφεί το πρώτο του τραγούδι “Τα ορφανά δεν χαίρονται” σε μουσική του Βασίλη Σούκα και στίχους του Γιώργου Πολύζου. Οι δισκογραφικές εταιρείες που θα συνεργαστεί ο καλλιτέχνης είναι η music box και αργότερα η general music.

ianos.gr

Previous ArticleNext Article