Το Pelion Gastronomy Festival θα πραγματοποιηθεί στις 27, 28 και 29 Σεπτεμβρίου στο Αγρόκτημα Καραϊσκου στην Πορταριά Πηλίου.
Η θέσπιση αυτής της γαστρονομικής γιορτής ως ετήσιος θεσμός είναι το όραμα των διοργανωτών για να αναδειχθεί η εξαιρετικής ποιότητας παραδοσιακή και αυθεντική Πηλιορείτικη κουζίνα.
Εκθετήρια τοπικών παραγωγών, επιδείξεις μαγειρικής από chef και σχολές μαγειρικής, γαστρονομικές βιωματικές δραστηριότητες, γευσιγνωσίες και οινογνωσίες, διαλέξεις και παρουσιάσεις θα πλαισιώσουν τη γιορτή γαστρονομίας.
Επίσημος οικοδεσπότης του 1ο Peliongastronomy Festival ο Timoleon Diamantis.
Το Σάββατο 28/09 στις 13.00 συγκεντρώνει προϊόντα από το αγρόκτημα και παρασκευάζει τουρσιά με το δικό του τρόπο.
Την Κυριακή 29/09 στις 14.00 μας μιλά για “Τις επαγγελματικές σχέσεις μαγείρων και τοπικών παραγωγών μέσα από τα μάτια της νέας γενιάς” και στην συνέχεια μας μαγειρεύει.
Την Παρασκευή 27/09 στις 17.00 ο Αρχιμάγειρας Κωνσταντίνος Βασάλος (Konstantinos Vasalos) μας κάνει μια παραστατική αναδρομή στην ιστορία του τόπου μας και το ρόλο της γαστρονομίας στην καθημερινότητα των κατοίκων.
Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν