ΕΚΘΕΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Άνοιξε τις πύλες του το θεματικό πάρκο «Θεοί του Ολύμπου»

Μια «θεϊκή εμπειρία» κι ένα μαγικό ταξίδι στην ελληνική μυθολογία, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Σε απόσταση αναπνοής από τον Όλυμπο, άνοιξε τις πύλες του στις 4 Οκτωβρίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το θεματικό πάρκο «Θεοί του Ολύμπου», που επιφυλάσσει στους επισκέπτες μια πραγματικά «θεϊκή εμπειρία». Άλλωστε, το ταξίδι ξεκινά από την υψηλότερη κορυφή του Ολύμπου, εκεί όπου οι 12 Θεοί έστησαν το ολόχρυσο παλάτι τους.

Το θεματικό πάρκο, που καταλαμβάνει επιφάνεια 2.100 τ.μ., είναι μια παραγωγή της Placebo Events, πραγματοποιείται με τη στήριξη της ΔΕΘ-Helexpo και υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και θα λειτουργήσει μέχρι τις 17 Ιανουαρίου του 2020. Οι Θεοί του Ολύμπου, που έχουν την επιστημονική επιμέλεια του καταξιωμένου ιστορικού, κ. Θάνου Βερέμη, θα ταξιδέψουν τους επισκέπτες στον μαγικό κόσμο της ελληνικής μυθολογίας. Μέσα από επιβλητικά ομοιώματα, 3D προβολές, ξεναγήσεις, διαδραστικά acts και πολλές εκπλήξεις οι 12 Θεοί του Ολύμπου θα «ζωντανέψουν» στο Περίπτερο 1 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης και θα μας πουν τις ιστορίες τους.

Μάλιστα, γνωστοί καλλιτέχνες έχουν χαρίσει τις φωνές τους στους 12 Θεούς. Έτσι ο Δίας θα έχει τη φωνή του Αιμίλιου Χειλάκη, ο Ποσειδώνας του Γιάννη Στάνκογλου, ο Ήφαιστος του Δημήτρη Πιατά, η Αφροδίτη της Μαρίας Ναυπλιώτου, ο Απόλλωνας του Βλαδίμηρου Κυριακίδη, η Ήρα της Μαρίας Σολωμού, ο Άρης του Νίκου Βουρλιώτη, ο Ερμής του Θανάση Βισκαδουράκη, η Αθηνά της Κατερίνας Λέχου, η Δήμητρα της Δάφνης Λαμπρόγιαννη, η Εστία της Αθηνάς Μαξίμου και η Άρτεμις της Νάντιας Μπουλέ.

Το πάρκο απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους. Για τον λόγο αυτό θα υπάρχουν διαφορετικές ξεναγήσεις, με άλλη προσέγγιση στους ενήλικες και άλλη στα παιδιά. Οι ξεναγοί είναι ηθοποιοί και έχουν εκπαιδευτεί στο να αλλάζουν τον ρόλο τους ανάλογα με το κοινό στο οποίο απευθύνονται. Η διάρκεια της ξενάγησης θα είναι 1 ώρα και 10 λεπτά.

Για τις ανάγκες του θεματικού πάρκου θα υπάρχει ελεύθερο πάρκινγκ με είσοδο από την Πύλη Εμπορίου. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη διεύθυνση www.godsofolympus.gr.

Previous ArticleNext Article