top, Μαγνησία, ΜΟΥΣΙΚΗ, Τηλεόραση

AppARTia: Το συγκρότημα από το Βόλο που ενθουσίασε κοινό και επιτροπή στο Music talent show X-FACTOR!

Οι AppARTtia είναι μια μπάντα η οποία απαρτίζεται από μια παρέα φίλων από τον Βόλο. Όλοι μας τους είδαμε και ενθουσιαστήκαμε μέσα από το τηλεοπτικό show X-FACTOR! Ανήκουν στην ομάδα του Γιώργου Θεοφάνους και περιμένουμε όλοι μας με αγωνία να δούμε την εξέλιξή τους στο σόου. Ελάτε να τους γνωρίσουμε μαζί λίγο καλύτερα…
Τα μουσικά μοτίβα όπου κινείται το γκρουπ είναι η εναλλαγή ήχων και συναισθημάτων από το Ροκ (ξένο & Ελληνόφωνο).. στο έντεχνο ..και από το έντεχνο σε swing ρυθμούς και πολλές φορές χρησιμοποιώντας παραδοσιακά στοιχεία.

Οι AppARTia απαρτίζεται από τους εξής:
Ταξιάρχης Κούντριας – Φωνή/Κιθάρα
Δέσποινα Σβερώνη- Φωνή/Καζού
Ιάσονας Τουφεξής- Βιολί/Φωνητικά
Γιώργος Χαρίτος- Κόντρα Μπάσο/Κανονάκι

Λίγο πριν την αναχώρησή τους για τα live του X FACTOR συναντήσαμε τους AppARTia την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στο καφέ Santan  πριν από την εμφάνιση τους στη σκηνή και μιλήσαμε για τη συμμετοχή τους στο X-Factor.

  • Πώς δημιουργήθηκε το συγκρότημα;

Ταξιάρχης : Το συγκρότημα ξεκίνησε από εμένα και την Δέσποινα. Στη συνέχεια μπήκε και ο Ιάσονας στην παρέα μας και καταλήξαμε τέσσερα μέλη μαζί με τον Γιώργο, όπου πέρσι τον Ιούνιο δημιουργήθηκε η AppARTia μας.

  • Τι σημαίνει για σας το συγκρότημα AppARTia ;

Δέσποινα: Πάνω απ ’όλα σημαίνει τρέλα, μουσική εννοείται και οικογένεια.

  • Ποια είναι η σχέση σας με την μουσική;

Γιώργος: Σαν μονάδες ο καθένας έχει τη δική του πορεία στο χώρο της μουσικής είτε μέσα από σπουδές είτε μέσα από προσωπική εμπειρία παίζοντας μουσική. Αυτός ήταν και ένα λόγος εκτός από την φιλία, που στάθηκε σημαντικός παράγοντας ώστε να δημιουργήσουμε σταδιακά την AppARTia, η ανάγκη μας γι αυτήν την μεγάλη παρέα που έχουμε καταφέρει να φτιάξουμε.

  • Πώς πήρατε την απόφαση για την συμμετοχή σας στο X FACTOR;

Ιάσονας : Η απόφαση πάρθηκε, καθώς θέλαμε να αποκτήσουμε και την εμπειρία της τηλεοπτικής εμφάνισης αλλά και να ρισκάρουμε ο καθένας τις προσωπικές του δυνατότητες. Η πλευρά του να παίζεις στο προσωπικό σου ακροατήριο, στους δικούς σου ανθρώπους που σε στηρίζουν και σ’ αγαπούν κατά κάποιο τρόπο σε εφησυχάζει, αντιθέτως η προβολή στην τηλεόραση ήταν τεράστια πρόκληση για τον κόσμο, που θα μας δει και θα μας κρίνει. Είχαμε αποκτήσει ήδη την εμπειρία όλα αυτά τα χρόνια αλλά και την υπομονή που χρειάζεται, οπότε αυτοί ήταν οι λόγοι ,που μας ώθησαν στο να κάνουμε το βήμα και να πάμε, προσθέτοντας μια ακόμη εμπειρία στο βιογραφικό μας.

  • Πώς ήταν η εμπειρία σας στα chair challenge ;

Ταξιάρχης: Περάσαμε πολύ όμορφα, βγήκαμε στη σκηνή όγδοοι και αυτό θεωρώ πως ήταν καλό, καθώς βλέπαμε τα πάντα απ ΄ έξω πιο αντικειμενικά. Στο τέλος η αγωνία μας κορυφώθηκε, σε γενικές γραμμές ήταν πολύ όμορφη και ξεχωριστή εμπειρία. 

  • Πώς νιώθετε μετά την πρόκληση σας στα live του XFACTOR;

Δέσποινα : Σίγουρα υπάρχει χαρά, αισιοδοξία για το μέλλον και ανυπομονησία. Όσο περισσότερο το βιώνουμε όλο αυτό τόσα περισσότερα θέλουμε να πάρουμε και να δώσουμε.

  • Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του παιχνιδιού, ποιες είναι οι επιδιώξεις / στόχοι σας για το μέλλον;

Γιώργος: Βασικός στόχος είναι να δημιουργήσουμε όσα περισσότερα τραγούδια μπορούμε, να παραμείνουμε η AppARTia και να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που τόσο αγαπάμε.

Εμείς δεν έχουμε παρά να τους ευχηθούμε καλή επιτυχία!

Συνέντευξη: Θάλεια Ζαρογιάννη

Previous ArticleNext Article