Ειδήσεις, Ελλάδα

Χωρίς το ειδικό Σήμα Λειτουργίας του ΕΟΤ λειτουργούν τα λουτρά Πόζαρ

Με λουκέτο φαίνεται πως κινδυνεύουν τα λουτρά Πόζαρ καθώς στερούνται του ειδικού Σήματος Λειτουργίας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) -όπως ορίζεται στην Υπουργική απόφαση 2704/2018 του Υπουργείου Τουρισμού.

Το παραπάνω έκανε γνωστό στη χθεσινή Γενική Συνέλευση ο νέος πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης και Δήμαρχος Αλμωπίας, Χρήστος Μπάτσης.

Η απόφαση του Υπουργείου Τουρισμού (με ημερομηνία λήψης 20 Σεπτεμβρίου 2019) προς τα αρμόδια όργανα αλλά και την Αστυνομία για την σφράγιση των δημοτικών Λουτροκαταστημάτων, δηλαδή όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «όλων των εγκαταστάσεων αλλά και όλων των υποστηρικτικών χρήσεων, όπως αποδυτήρια κ λ.π.» είναι για την ερχόμενη Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, στις 11.00 το πρωί.

Ο δήμαρχος Αλμωπίας έχει ξεκινήσει εδώ και ημέρες έναν αγώνα διάσωσης της σημαντικής τουριστικής Δημοτικής Επιχείρησης, προκειμένου να ανατρέψει την παραπάνω απόφαση, να εκδοθεί το σήμα λειτουργίας από τον ΕΟΤ και να συνεχίσει απρόσκοπτα η λειτουργία της, όπως αναφέρει το edessaikoskosmos.gr.

Ο ίδιος αφού έκανε αναφορά στο ιστορικό του ζητήματος και στο πρόβλημα από την ημέρα που έλαβε γνώση, τόνισε πως θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να αποτραπεί η σφράγιση. «Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη», σημείωσε.

Ο νομικός του Δήμου Αλμωπίας αναφέρθηκε στο νομικό πλαίσιο και στις ενέργειες που θα γίνουν για να ανασταλεί η απόφαση κλεισίματος των Λουτρών.

Παρόντες στην αίθουσα της συνέλευσης ήταν επίσης επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο Λουτράκι, καθώς και κάτοικοι του χωριού.

Σημειώνεται ότι ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδος ενημέρωσε το Υπουργείο Τουρισμού για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές δημοτικές και άλλες λουτροπόλεις αναφορικά με την έκδοση του «Ειδικού Σήματος Λειτουργίας».

Όπως δήλωσε στο Thestival.gr, ο Ανέστης Αναστασιάδης, πρόεδρος του Συλλόγου Ιαματικών Πηγών «στο υπουργείο Τουρισμού εκκρεμούν 135 φάκελοι για την αναγνώριση των Ιαματικών Πηγών. Από αυτές έχουν αναγνωριστεί μόλις 66, ανάμεσα στις μη αναγνωρισμένες είναι και τα Λουτρά Πόζαρ».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόβλημα προκύπτει και από την καθυστέρηση του Υπουργείου να δώσει την εντολή για να προχωρήσει ο έλεγχος του φακέλου για τα Λουτρά Πόζαρ αλλά και «από την καθυστέρηση του δήμου να καταθέσει τον φάκελο, κάτι που έπρεπε να έχει γίνει από το καλοκαίρι. Εφόσον ελεγχθεί ο φάκελος, θα μπορέσει να εκδοθεί το σήμα λειτουργίας».

Σημειώνεται για το ειδικό σήμα λειτουργίας μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί 45 φάκελοι από τους οποίους μόνο σε 10 δόθηκαν άδειες λειτουργίας. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι το κλείσιμο λουτροπόλεων όπως π.χ. της Ικαρία.

Σύμφωνα με το edessaikoskosmos.gr, η αρχή έγινε όταν λουόμενος υπάλληλος του ΕΟΤ έκανε καταγγελία για μικρό τραυματισμό του. Αποτέλεσμα ήταν να επέμβουν αυτοβούλως οι υπηρεσίες του Υπουργείου Τουρισμού και να κάνουν έλεγχο στην επιχείρηση η οποία στηρίζει σε μεγάλο βαθμό την τοπική οικονομία της Αλμωπίας αλλά και αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Βόρειας Ελλάδος.

Πηγή: thestival.gr

Previous ArticleNext Article