Μαγνησία, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, Χορός

Συνεχίζονται οι εγγραφές στη Δημοτική Σχολή Χορού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου

Συνεχίζονται οι εγγραφές στη Δημοτική Σχολή Χορού της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου. Για ακόμη μία χρονιά ανοίγουν οι  πόρτες της για παλιούς και νέους μαθητές, για τη νέα χορευτική χρονιά.

Το πρόγραμμα σπουδών κλασσικού και σύγχρονου χορού (τις 2 προστατευόμενες και αναγνωρισμένες τεχνικές από το υπουργείο Πολιτισμού), επιμελείται, επιβλέπει και διδάσκει στις προχωρημένες παιδικές και εφηβικές τάξεις, από το 2004, η διευθύντρια σπουδών της Σχολής Άντζελα Καλαντζή, κάνοντας τις απαραίτητες προσθήκες και βελτιώσεις ώστε να συμβαδίζει με τις εξελίξεις του χορού της εποχής μας.

Οι  επιτυχίες των μαθητών της σχολής στις εισαγωγικές εξετάσεις για  ανώτερες επαγγελματικές σπουδές χορού αποδεικνύουν περίτρανα το υψηλό επίπεδο σπουδών. Επιπλέον, πλειάδα επαγγελματιών ξεκίνησαν τη χορευτική τους πορεία στους κόλπους της Δημοτικής Σχολής Χορού και συνεχίζουν την καριέρα τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το άνοιγμα της σχολής και στο χώρο των Latin και κοινωνικών χορών έφερε και νέες επιτυχίες όπως  το αργυρό  και χάλκινο μετάλλιο σε κλειστή κατηγορία στους πανελλήνιους  αγώνες του IDTA που κατέκτησε η μαθήτρια Γουδουλάκη Ευαγγελία και η απόκτηση με διάκριση των μαθητικών πτυχίων επιπέδου grade 4 και 3 του οργανισμού IDTA των μαθητριών Μπουμπούτελα Άννα -Μαρία και Σωτηρίου Αριάδνη αντίστοιχα με διδασκαλία-προετοιμασία της Βλάχου Χρύσας

Όπως όλες οι αναγνωρισμένες σχολές κλασσικού και συγχρόνου χορού η Δημοτική Σχολή Χορού καλύπτει, σε αντιστοίχηση με το εκπαιδευτικό μας σύστημα,  όλες τις βαθμίδες υποχρεωτικής ερασιτεχνικής χορευτικής εκπαίδευσης (τη μόνη υπάρχουσα βαθμίδα πριν τις σπουδές σε Ανώτερες Επαγγελματικές Σχολές Χορού), σε εγκαταστάσεις ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Καθώς ο χορός είναι μια τέχνη με επίδραση τόσο σε ψυχοσυναισθηματικό όσο και  σωματικό επίπεδο, επιβάλλεται όποιος διδάσκει χορό να είναι πλήρως καταρτισμένος, ειδικά στις ευαίσθητες παιδικές ηλικίες.

Οι καθηγήτριες που αναλαμβάνουν αυτήν την πολύχρονη προετοιμασία στη Δημοτική Σχολή Χορού είναι όλες διπλωματούχες από αναγνωρισμένες Ανώτερες Επαγγελματικές Σχολές Χορού, άριστα καταρτισμένες τόσο τεχνικά όσο και παιδαγωγικά και ακολουθούν  το πρόγραμμα σπουδών προσαρμοσμένο σε κάθε ηλικιακή ομάδα μαθητών. Το ίδιο προσεγμένες είναι και οι εγκαταστάσεις καθώς δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στη σωματική ακεραιότητα των μικρών και μεγάλων χορευτών.

Στη σχολή διδάσκονται: κλασσικός και σύγχρονος χορός, χορευτική προπαιδεία, creative dance, barre a terre, Ευρωπαϊκοί και Latin χοροί.

Υπάρχουν  τμήματα  νηπίων, παιδικά, εφηβικά και ενηλίκων

Γίνονται δεκτά αγόρια και κορίτσια από 3,5 χρονών. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Εγγραφές και πληροφορίες στη γραμματεία της Δημοτική Σχολή Χορού,  καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 11:00-13:00 και 18:00-21:00. Κουταρέλια με Ρήγα Φεραίου (Παλαιά Ηλεκτρική). Τηλέφωνο επικοινωνίας 24210 54244

Previous ArticleNext Article