Αθλητικά, Ειδήσεις

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε τον Νόβακ Τζόκοβιτς και προκρίθηκε στον ημιτελικό του διεθνούς τουρνουά τένις στην Σανγκάη

Ο 20χρονος Έλληνας πρωταθλητής, νίκησε με 3-6, 7-5, 6-3 τον Νόβακ Τζόκοβιτς και προκρίθηκε στον ημιτελικό του διεθνούς τουρνουά τένις, που φιλοξενείται στην Σανγκάη.
Ο επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης, μπήκε πολύ δυνατά στο κορτ και αφού προηγήθηκε με 3-0, κατάφερε με κύριο όπλο την παραδειγματική ψυχραιμία, να ξεπεράσει την όποια αντίδραση του Έλληνα πρωταθλητή και να κλείσει το σετ με 6-3.
Γνωρίζοντας ότι δεν έχει τίποτε να χάσει, ο 20χρονος Τσιτσιπάς, άρχισε αποφασιστικά το δεύτερο σετ και προηγήθηκε 2-1, 3-2, 4-3, 5-4 και 6-5. Και μετά από ένα συναρπαστικό 12ο game, ο Έλληνας (Νο 7 στον κόσμο) άσος «έσπασε» το σερβίς του Σέρβου και πήρε το σετ με 7-5.
Ο Τσιτσιπάς είχε επανακτήσει την αυτοσυγκέντρωση του και με «καθαρό» μυαλό, έφερε σε δυσχερή θέση τον κορυφαίο τενίστα του πλανήτη, προηγούμενος με 3-1 γκέιμ. Κάπου εκεί, καθοριστικό ρόλο έπαιξε η ψυχολογική και η σωματική κόπωση του 37χρονου Τζόκοβιτς, ο οποίος βρέθηκε πίσω στο σκορ με 4-1.
Ήταν το σημείο που εκμεταλλεύθηκε, ο «Tsitsifast», προκειμένου να διαχειρισθεί με… χειρουργική ψυχραιμία και ακρίβεια το υπόλοιπο του αγώνα και να φθάσει -εκμεταλλευόμενος το σερβίς του- στον θρίαμβο με 6-3.
Πηγή: www.lifo.gr
Previous ArticleNext Article