Ειδήσεις, Ελλάδα

Το σπίτι κολαστήριο ζώων στο Ίλιον- Προσοχή σκληρές εικόνες

Ένα σπίτι κολαστήριο. Μέσα στην καρδιά της πυκνοκατοικημένης περιοχής του Ίλιου. Πτώματα ζώων παντού, στο σαλόνι, τα δωμάτια, μέχρι και μέσα στο πλυντήριο. Σκυλιά και γατιά που οριακά επιβιώνουν, σε άθλια κατάσταση, να δαγκώνουν το ένα το άλλο ή να τρώνε τα κουφάρια που υπάρχουν παντού γύρω τους. Και παντού, από το πάτωμα μέχρι τους τοίχους, κόπρανα που έχουν σχηματίσει στρώματα λυμάτων πολλών εκατοστών.

Μία εφιαλτική κατάσταση, βγαλμένη σαν από την πιο σαδιστική ταινία του Χόλιγουντ.

Ένα ζευγάρι μεσήλικων ζούσε μέχρι πριν λίγες μέρες στο σπίτι αυτό. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των γειτόνων, ο άνδρας, πάσχοντας από σοβαρή ασθένεια, ήταν όλη μέρα στο κρεβάτι, επιβιώνοντας μέσα σε αυτή τη φρίκη. Η γυναίκα, μέσω αγγελιών στο διαδίκτυο, «αναλάμβανε» να φιλοξενήσει αδέσποτα ζώα, όπως μας λένε.

Οι γείτονες έβλεπαν συχνά αυτοκίνητα να σταμάτανε μπροστά από τη μονοκατοικία και να αφήνουν κούτες που περιείχαν ζώα, μαζί με ζωοτροφές. Ίσως να πίστευαν οι άνθρωποι ότι αφήνουν τα ζώα σε «καλά χέρια». Ίσως απλά να τα ξεφορτώνονταν.

Μέχρι που άρχισε η έντονη δυσοσμία να κατακλύζει τη γειτονιά. Μια απερίγραπτη μυρωδιά από κουφάρια ζώων και κόπρανα μαζί. Οι γείτονες έκαναν συνεχείς αναφορές για την ανυπόφορη αυτή κατάσταση στις Αρχές – στην αστυνομία και στον Δήμο. «Τους ενοχλούσαμε κάθε εβδομάδα επί σειρά μηνών και δεν έκαναν τίποτα. Κάναμε ότι ήταν νομίμως δυνατόν. Το επόμενο, θα ήταν να μπουκάρουμε εμείς μέσα στο σπίτι», αναφέρουν στον φακό του zougla.gr.  

Ώσπου τελικά, οι φιλόζωοι, έπειτα από τη σωρεία καταγγελιών, ανέλαβαν δράση. Την περασμένη Τετάρτη, με άδεια εισαγγελέα, εισήλθαν στο σπίτι και αντίκρυσαν κάτι που όμοιό του «δεν είχαν ξαναδεί ποτέ». Η γυναίκα συνελήφθη και σήμερα πέρασε το κατώφλι των δικαστηρίων, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία με την κατηγορία της κακοποίησης ζώων κατ’ εξακολούθηση.

Καταδικάστηκε σε 3 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή, και διοικητικό πρόστιμο 10.000 ευρώ. Η ίδια θα ασκήσει έφεση.

Τις τραγικές εικόνες τις κατέγραψαν σε βίντεο που θα δείτε παρακάτω. Τις δύο τελευταίες ημέρες μετέφεραν όσα ζώα μπορούσαν, ενώ φιλοζωικές από όλη την Αττική έχουν κινητοποιηθεί για να αναλάβουν τη φιλοξενία τους.

Το zougla.gr σεισήλθε μαζί τους στο σπίτι της φρίκης. Η Μάρθα Πουλτίδου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομάδας Κατά Της Κακοποίησης Των Ζώων, μας αναλύει όλο το ιστορικό της εφιαλτικής αυτής υπόθεσης, η φιλόζωος Κέλλυ Κοκοράκη μας περιγράφει (με μάσκα) μέσα από το σπίτι τα όσα βίωσαν την πρώτη φορά, ενώ οι γείτονες εκφράζουν στον φακό μας την αγανάκτησή τους για την αδιαφορία των Αρχών, που ήξεραν, όπως λένε, αλλά τελικά επέτρεψαν τη δημιουργία αυτής της «υγειονομικής βόμβας» στην περιοχή τους.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Δείτε φωτογραφίες από την αυτοψία του zougla.gr:

 

Όποιος ενδιαφέρεται να υιοθετήσει ένα από τα επιζώντα βασανισμένα πλάσματα, καλείται να επικοινωνήσει με την Κέλλυ στο 690 7148902 ή με την Αγγελική στο 694 7970711 .

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Πηγή: zougla.gr

Previous ArticleNext Article