Ειδήσεις, Κόσμος, ΠΑΙΔΙ

Μητέρα καταδικάστηκε σε 6ετή φυλάκιση γιατί προσποιήθηκε ότι ο γιος της είναι άρρωστος!

Σε έξι χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε μια μητέρα στο Τέξας, η οποία έλεγε επανειλημμένα ψέματα σε γιατρούς και επαγγελματίες της υγείας για φανταστικές ασθένειες και συμπτώματα του γιου της, με αποτέλεσμα ο μικρός να υποβάλλεται σε ασθένειες και χειρουργεία που δεν χρειαζόταν.

Όπως μεταδίδει δημοσίευμα του NBC News η Kaylene Bowen-Wright καταδικάστηκε την Παρασκευή από δικαστήριο του Ντάλας να περάσει τα επόμενα έξι χρόνια στη φυλακή, έχοντας παραδεχθεί την ενοχή της τον περασμένο Αύγουστο για εγκληματική έκθεση σε κίνδυνο της ζωής του παιδιού της.

Σύμφωνα με τους ερευνητές που ασχολήθηκαν με την υπόθεση και μίλησαν στον σταθμό NBC Dallas-Fort Worth ο Christopher Bowen πέρασε τα πρώτα οκτώ χρόνια της ζωής του μπαινοβγαίνοντας στα νοσοκομεία, επειδή η μητέρα του ισχυριζόταν ότι έπασχε από διάφορες ασθένειες, μεταξύ των οποίων καρκίνος, μυϊκή δυστροφία, καρδιολογικά προβλήματα και κρίσεις.

Ο Christopher, που σήμερα είναι 10 ετών, εκτέθηκε σε ακτινοβολίες, παρουσίασε σήψη έξι φορές λόγω μολύνσεων από ενδοφλέβιους ορούς και εμφάνισε θρόμβους στο αίμα από περιττές θεραπείες. Η μητέρα του είχε βάλει επίσης τους γιατρούς να βάλουν στον γιο της ένα σωλήνα σίτισης, ενώ υποχρέωνε το αγόρι να μετακινείται με αναπηρικό καροτσάκι. Μάλιστα, η διαταραγμένη γυναίκα φέρεται να άλλαζε συνεχώς γιατρούς, ώστε κανείς να μην έχει πλήρη εικόνα για την υγεία του αγοριού της σε βάθος χρόνου.

Συνολικά, ο μικρούλης Christopher είχε επισκεφθεί νοσοκομεία πάνω από 320 φορές και είχε υποβληθεί σε 13 χειρουργικές επεμβάσεις, αναφέρει το δημοσίευμα.

Το αγοράκι σώθηκε τελικά το 2017, όταν ένα νοσοκομείο στο Ντάλας κάλεσε την Υπηρεσία Προστασίας Ανηλίκων και κατήγγειλε ότι ο Christopher δεν ήταν άρρωστος, όπως υποστήριζε η μητέρα του.

Σύμφωνα με το NBC Dallas-Fort Worth η μητέρα του αγοριού πιστεύεται ότι πάσχει από Σύνδρομο Munchausen by Proxy, μια κλινική διαταραχή στην οποία ένας φροντιστής επινοεί ή προκαλεί τεχνητά συμπτώματα ασθενείας σε ένα άτομο υπό τη φροντίδα του, όπως ένα παιδί, ένας ηλικιωμένος ενήλικας ή ένα άτομο με αναπηρία.

Η Bowen-Wright αρχικά αντιμετώπιζε ποινή φυλάκισης 20 ετών, αλλά τελικά ο δικαστής επέλεξε να δείξει επιείκεια και της επέβαλε κάθειρξη έξι ετών.

Ο Ryan Crawford, πατέρας του αγοριού, δήλωσε την Παρασκευή ότι επί χρόνια έχασε πολύτιμο χρόνο με τον γιο του, επειδή η μητέρα του έτρεχε συνεχώς τον μικρό στα νοσοκομεία, και τα δικαστήρια του αρνούνταν την πλήρη κηδεμονία.

«Υπήρξε τόση χειραγώγηση, τόσα ψέματα. Δεν ήξερα τι να κάνω», είπε στον τηλεοπτικό σταθμό. Ο Christopher, 10 ετών σήμερα, ζει ευτυχισμένος και υγιής κοντά στον πατέρα του.

bowen

Πηγή: protothema.gr

Previous ArticleNext Article