ΒΙΒΛΙΟ

Βραβείο BOOKER 2019 για τη Μάργκαρετ Άτγουντ

Η Μάργκαρετ Άτγουντ τιμήθηκε με το βραβείο BOOKER 2019 για το βιβλίο της «The Testaments», που θα κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ τον Μάρτιο του 2020 σε μετάφραση Αύγουστου Κορτώ με τον τίτλο ΟΙ ΔΙΑΘΗΚΕΣ.

Το φετινό βραβείο μοιράστηκαν η Μάργκαρετ Άτγουντ («The Testaments») και η Μπερναρντίν Εβαρίστο («Girl, Woman, Other»), που εκτός από τον τίτλο συνοδεύεται και από το χρηματικό έπαθλο των 50.000 λιρών.

ΟΙ ΔΙΑΘΗΚΕΣ, το πολυαναμενόμενο βιβλίο που κυκλοφόρησε το 2019 στα αγγλικά, αποτελεί τη συνέχεια του μυθιστορήματος Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΑΙΝΙΔΑΣ, το οποίο εκδόθηκε το 1985 και επίσης κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ. Την ιστορία του βραβευμένου με BOOKER βιβλίου την παρακολουθούμε μέσα από τις αφηγήσεις τριών γυναικών: της θείας Λίντια, χαρακτήρα του πρώτου βιβλίου, της Άγκνες, μιας νέας γυναίκας που μένει στη Γαλαάδ, και της Νταίζης, μιας νεαρής γυναίκας που ζει στον Καναδά.

ΟΙ ΔΙΑΘΗΚΕΣ σημείωσαν υψηλότατες πωλήσεις από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας και απέσπασαν διθυραμβικές κριτικές, ενώ το μυθιστόρημα έχει χαρακτηριστεί μια πολύ ζωντανή και δυνατή συνέχεια της ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΑΙΝΙΔΑΣ, που κόβει την ανάσα με τις ανατροπές στην εξέλιξη της ιστορίας.

Η Μάργκαρετ Άτγουντ είναι η γηραιότερη συγγραφέας που έχει τιμηθεί με το βραβείο BOOKER σε ηλικία 79 ετών, ενώ η Εβαρίστο είναι η πρώτη έγχρωμη γυναίκα συγγραφέας.

Οι δύο λογοτέχνιδες διεκδίκησαν το πολυπόθητο βραβείο μεταξύ των Λούσι Έλμαν, Τσιγκόζιε Ομπιόμα, Σαλμάν Ρούσντι και Ελίφ Σαφάκ. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα βιβλία των Ρούσντι και Σαφάκ θα κυκλοφορήσουν από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ το 2021.

Previous ArticleNext Article