Ειδήσεις, Ελλάδα, ΠΑΙΔΙ

Εγκεφαλικό οίδημα έδειξαν οι εξετάσεις στο «Αγία Σοφία» για το αγοράκι 2,5 χρονών που πνίγηκε στον παιδικό σταθμό

Νέα εξέλιξη στην τραγική υπόθεση θανάτου του νηπίου σε παιδικό σταθμό. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν της Διοίκησης του Παίδων «η Αγία Σοφία», το αγοράκι, περίπου 2,5 ετών, που μεταφέρθηκε άσφυγμο και απνοϊκό, στις 4 Οκτωβρίου, στο νοσοκομείο ανέπτυξε εγκεφαλικό οίδημα, στη συνέχεια παρουσίασε επιδείνωση και πέθανε.

Όπως αναφέρεται, το νήπιο διασωληνώθηκε και ύστερα από 20 λεπτά καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης ανέκτησε αυτόματη κυκλοφορία.

Μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για περαιτέρω αντιμετώπιση. Από την πρώτη αξονική τομογραφία εγκεφάλου που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκαν ισχαιμικές αλλοιώσεις.

Τις επόμενες ώρες ανέπτυξε εγκεφαλικό οίδημα το οποίο αντιμετωπίστηκε τόσο φαρμακευτικά όσο και χειρουργικά από την Nευροχειρουργική Kλινική με τη διενέργεια άμφω αποσυμπιεστικής κρανιεκτομής.

Το νήπιο παρουσίασε συνεχή επιδείνωση και κατέληξε την Δευτέρα.

Μεταφέρθηκε για τη διενέργεια νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr η τραγική περιπέτεια για την οικογένεια ξεκίνησε στις αρχές Οκτωβρίου όταν το παιδί έφαγε στον βρεφονηπιακό σταθμό αρακά που του κόλλησε στο λαιμό.

Μετά τις άμεσες προσπάθειες των εργαζομένων στον βρεφονηπιακό σταθμό, το αγοράκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων.

Εκεί οι γιατροί έκριναν ότι το μικρό παιδί έπρεπε να νοσηλευτεί σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Τελικά, όμως, το άτυχο παιδί δεν κατάφερε να κερδίσει τη μάχη για τη ζωή με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Πηγή: protothema.gr

Previous ArticleNext Article