ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Μαγνησία, Οικονομία, Τουρισμός

Το λιμάνι του Βόλου γίνεται home port για την κρουαζιέρα

Ο στόχος να γίνουν ελληνικά λιμάνια home port κρουαζιέρας δηλαδή να ξεκινούν και να καταλήγουν σε αυτά τα κρουαζιερόπλοια είναι προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση.

Ο Πειραιάς αποτελεί το πρώτο μεγάλο στοίχημα, όμως στον χάρτη μπαίνει δυνατά και ο Βόλος. Έχει αποδειχθεί ότι στην πόλη που το λιμάνι της είναι home port οι τουρίστες αφήνουν στην τοπική κοινωνία αλλά και στην κρουαζιέρα πολλαπλάσια χρήματα από ό,τι ένα τουρίστας κρουαζιερόπλοιου που περνάει transit.

Πιο συγκεκριμένα, η Celestyal Cruises, στο πλαίσιο του στρατηγικού της σχεδιασμού για ένα διευρυμένο πρόγραμμα δρομολογίων το 2019 και την πραγματοποίηση κρουαζιέρων στο Αιγαίο όλο το χρόνο, ανακοίνωσε το λιμάνι του Βόλου ως home port.

Πιο συγκεκριμένα, θα έχει αφετηρία της το λιμάνι του Βόλου για την πραγματοποίηση μίας νέας 7ήμερης κρουαζιέρας που την ονομάζει «Εκλεκτό Αιγαίο» και θα πηγαίνει στο Ηράκλειο, τη Σαντορίνη, τη Μύκονο, τον Πειραιά, την Κωνσταντινούπολη και το Τσανάκαλε της Τουρκίας.

Πιο συγκεκριμένα, το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Crystal θα αναχωρήσει από το λιμάνι του Βόλου, για πρώτη φορά, την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, ενώ συνολικά η νέα αυτή «εκλεκτή» κρουαζιέρα θα πραγματοποιεί κάθε Παρασκευή, και για τις επόμενες πέντε Παρασκευές, προσεγγίσεις στο λιμάνι του Βόλου, έξι συνολικά μέσα στο 2019. Το 2020 είναι προγραμματισμένες εννέα προσεγγίσεις στο συγκεκριμένο λιμάνι με την κρουαζιέρα «Εκλεκτό Αιγαίο».

To 2019 στο λιμάνι του Βόλου έγιναν 21 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων με 23.000 επιβάτες και βρίσκεται στην 23η θέση των ελληνικών λιμανιών όσο αφορά την κρουαζιέρα.

Η κρουαζιέρα στην Ελλάδα είναι σε πορεία συνεχούς ανάπτυξης. Μέσα στο 2019 βελτιώθηκε κατά 10% σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά, ξεπερνώντας τις αρχικές προβλέψεις που έκαναν λόγο για αύξηση 7%.

Πηγή: newmoney.gr

Previous ArticleNext Article