top, Μαγνησία, ΠΡΟΣΩΠΑ, ΤΕΧΝΕΣ, Χορός

Joi Cielo: Γνωρίστε τη γυναίκα που έχει κάνει το pole dancing στο Βόλο τόσο δημοφιλές!

Pole dancing: Τόσο εντυπωσιακό, τόσο τολμηρό και τόσο διασκεδαστικό! Και στο Βόλο μία είναι η ειδικός! Η Τζο! Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη, έχει σπουδάσει υποκριτική στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή του Βασίλη Διαμαντόπουλου και εδώ και χρόνια βρίσκεται στο Βόλο. Είναι καλλιτέχνης και καθηγήτρια pole dancing και τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχει δημιουργήσει την σχολή Cielo Pole Dance & Aerial Arts.

Ας γνωρίσουμε όλοι μας την τέχνη μέσα από τα μάτια της Τζο…

Πώς ξεκίνησες να ασχολείσαι με το pole dancing;

Μου άρεσε πάρα πολύ να βλέπω ακροβατικά (εναέρια και μη), αθλητές και αθλήτριες της ενόργανης γυμναστικής, χορευτές, ακραία ευλύγιστα σώματα, ανθρώπους που αψηφούν τη βαρύτητα και πιστεύω πως το Pole Dance έχει στοιχεία από όλα αυτά. Είδα πρώτη φορά το pole dance σ’ ένα βίντεο από την περιοδεία ενός τσίρκο και το πρώτο που σκέφτηκα είναι ότι θα ήθελα να μπορούσα να “πετάω” σ ένα στύλο όπως αυτοί. Το επέλεξα απλά και μόνο γιατί μου άρεσε δεν μπορούσα να φανταστώ ότι κάποτε θα είχα τη δυνατότητα να διαγωνιστώ ή να διδάσκω. Όταν άνοιξε η πρώτη σχολή Pole Dance στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησα ως μαθήτρια από την πρώτη στιγμή λειτουργίας της και λίγους μήνες μετά άρχισα να αυτοπροπονούμαι και να δουλεύω ως instructor εκεί. Κατά βάση είμαι αυτοδίδακτη και θέλω να εξελίσσομαι διαρκώς.

Μίλησε μας για κάποιες από τις διακρίσεις σου.

Ξεκίνησα να διαγωνίζομαι από το δεύτερο χρόνο ενασχόλησής μου με το Pole dance. Ήμουν finalist στο 2o και στο 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Pole dance που διοργανώνεται τα τελευταία χρονιά από τη RAD polewear στην Αθήνα (την πρώτη φορά στην κατηγορία Amateur κατακτώντας την έβδομη θέση και τη δεύτερη στην κατηγορία Semi Professional κατακτώντας την πέμπτη θέση). Στη συνέχεια διαγωνίστηκα στο Pole Theatre Greece 2017 παίρνοντας τη Δεύτερη θέση στην κατηγορία Semi Pro Drama και την επόμενη χρονιά στο Pole Theatre Greece 2018 κατάφερα να βγω Πρώτη στην κατηγορία Semi Pro Drama κερδίζοντας παράλληλα και τον τίτλο Overall Winner με τον οποίο προκρίθηκα αυτόματα στο Pole Theatre World 2019 που διεξήχθη το Μάρτιο στην Αγγλία. Επίσης έχω συμμετάσχει στο Pole Battle tricks που διοργανώνεται από την Paradise chick clothing στη Θεσσαλονίκη.

Τι είναι το pole dancing για εσένα;

Το Pole Dance για μένα είναι ζωή, είναι έκφραση, είναι ελευθερία, είναι ο τρόπος να δημιουργώ, να ξεπερνώ τα όριά μου, να χτίζω τον καλύτερό μου εαυτό και όταν αθλούμαι η ίδια και όταν διδάσκω. Στον στύλο μπορώ να εκφραστώ με το σώμα και την ψυχή μου, το ίδιο και στα μαθήματα μου. Λατρεύω κάθε κομμάτι της διαδικασίας του να είσαι αθλήτρια σε αυτό που αγαπάς όπως και να μπορείς να το μεταφέρεις ή να το μαθαίνεις σε άλλο κόσμο. Ακόμα και όταν δυσκολεύομαι, πονάω, προσπαθώ μήνες για κάτι μέχρι να το καταφέρω..ακόμα και τότε αισθάνομαι δημιουργικά. Και αυτό με κάνει να προσπαθώ όλο και πιο πολύ, με προκαλεί να θέλω να ξεπεράσω τις δυνατότητες μου, να γίνομαι καλύτερη.

Γιατί κάποιος να ξεκινήσει το pole dancing;

To Pole Dance είναι αρχικά μια μορφή τέχνης όπως είναι ο χορός ούτως ή άλλως αλλά και ένα πολύ ιδιαίτερο και ξεχωριστό άθλημα, που συνδυάζει χορό και ακροβατικά, απαιτεί (και προσφέρει) δύναμη και ευλυγισία και γυμνάζει συνολικά όλο το σώμα. Μπορείς να συνδυάσεις στοιχεία πολύ διαφορετικά μεταξύ τους από διάφορα είδη χορών και γυμναστικής και να εξελίξεις πολύ το σώμα σου σε διάφορα επίπεδα. Το pole dance απευθύνεται σε όλους και όλες. Η ηλικία, το φύλο, η σωματική διάπλαση δεν παίζουν κανένα ρόλο αν θέλει κάποιος να ξεκινήσει να ασχολείται με αυτό. Είναι δυναμικό, ευχάριστο, δημιουργικό και προκλητικό..Προσφέρει συνολική εκγύμναση κ βοηθάει στην ευλυγισία και στην ευκινησία του σώματος καθώς και στην τόνωση της αυτοπεποίθησης. Συνδυάζει τόσα διαφορετικά είδη χορού και γυμναστικής ώστε ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που τον εκφράζει περισσότερο, χρησιμοποιώντας τον στυλό. Γενικά, βελτιώνει τη φυσική μας κατάσταση και επιδρά θετικά στην ψυχολογία μας. Θα συμβούλευα όποια και όποιον θέλει να ξεκινήσει να ασχολείται με αυτό, απλά να το κάνει δίχως δεύτερη σκέψη, πιστεύω είναι θετική και μοναδική εμπειρία.

Tzo, October 2019, Cielo Pole Dance & Aerial Arts, Volos

Συνέντευξη: Κάρολος Πασιντέλης

Previous ArticleNext Article