Αθλητικά, ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Λάρισα, Μαγνησία

Το πρώτο και μεγαλύτερο στην ιστορία της υδατοσφαίρισης Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U16 φιλοξενούν τον Ιούλιο Λάρισα και Βόλος

56 εθνικές ομάδες φέρνουν χιλιάδες κόσμου στην Περιφέρεια και τονώνουν αθλητικό τουρισμό και  τοπική οικονομία

Στο χάρτη των κορυφαίων διοργανώσεων της  παγκόσμιας υδατοσφαίρισης μπαίνει η  Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς Λάρισα και Βόλος ενώνουν δυνάμεις και συνεργάζονται  για να φιλοξενήσουν τον Ιούλιο του 2020,  το 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Παίδων και Κορασίδων U16 της  FINA.  Πρόκειται  όχι μόνο για την πρώτη, στην ιστορία της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης, διοργάνωση στις ηλικιακές κατηγορίες κάτω των 16 ετών αλλά και για τη μεγαλύτερη διοργάνωση στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Αφού Βόλος και Λάρισα θα φιλοξενήσουν για 10 ημέρες 56 εθνικές ομάδες  απ όλη την υφήλιο, που μαζί με τις οικογένειες και  το προσωπικό της διοργάνωσης, αφήνουν σημαντική παρακαταθήκη  με πολλαπλασιαστικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες, τον αθλητικό τουρισμό  και την τοπική οικονομία.

Κλιμάκιο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος πρόκειται να επισκεφτεί το προσεχές διάστημα τη Θεσσαλία για καταγραφή και έλεγχο των  υποδομών και του εξοπλισμού των κολυμβητηρίων σε Λάρισα και Βόλο, ώστε να δρομολογηθούν έγκαιρα οι αναγκαίες  παρεμβάσεις για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.

Σε συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με τη διοίκηση της ΚΟΕ στην Αθήνα, συζητήθηκαν ακόμη  θέματα σχετικά με τη φιλοξενία των αθλητών, τη μεταφορά τους, την προβολή της διοργάνωσης, αλλά και την ενεργοποίηση του εθελοντικού κινήματος  στη Θεσσαλία, για τη στήριξη της υψηλού επιπέδου και απαιτήσεων διοργάνωσης.

Σε δηλώσεις του, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η ΚΟΕ σε συνεργασία και συνεννόηση με τους δημάρχους Λάρισας Απ. Καλογιάννη και  Βόλου Αχ. Μπέο, ενώνουμε δυνάμεις για να κερδίσουμε το μέλλον μας. Η Θεσσαλία μέσω του αθλητισμού ταξιδεύει στις 5 ηπείρους. Ο αθλητισμός μπαίνει στο  DNA  των νέων παιδιών  που γίνονται πρεσβευτές της πατρίδας μας σε όλη την υφήλιο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διοργάνωση στη χώρα, από εποχής των Ολυμπιακών Αγώνων, που  φέρνει στη Θεσσαλίας χιλιάδες κόσμου. Οι μεγάλες διοργανώσεις αφήνουν πίσω τους και μια μεγάλη παρακαταθήκη. Υπάρχουν σημαντικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες, δημιουργείται ρεύμα αθλητικού τουρισμού και μόχλευση στην τοπική αγορά και την οικονομία. Η Θεσσαλία προβάλλεται και ανοίγεται στον κόσμο. Είναι η καλύτερη διαφήμιση που θα  μπορούσαμε ποτέ να έχουμε. Θέλω να συγχαρώ την ΚΟΕ για την άριστη, ειλικρινή και δημιουργική συνεργασία που έχουμε χτίσει τα τελευταία χρόνια. Μια συνεργασία που οδηγεί σε δύο ακόμη μεγάλες διοργανώσεις:

-τη διεξαγωγή στη Λάρισα των Πανελλήνιων Χειμερινών Αγώνων τεχνικής κολύμβησης, στις 21-23 Φεβρουαρίου 2020 και

-το  Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης Νέων Ανδρών της LEN (U19), που έχει οριστεί να γίνει στον Βόλο στις 6-13 Σεπτεμβρίου 2020.

«Καλούμε» πρόσθεσε ο κ. Αγοραστός  όλους τους φορείς να συμβάλουν στην ομαλή προετοιμασία και την άριστη διεξαγωγή των αγώνων, με όλες τους τις δυνάμεις. Και χορηγικά, αλλά και μέσα από την ενεργοποίηση του εθελοντικού κινήματος. Χρειάζεται στρατηγικός προγραμματισμός, διότι είναι πολλά θέματα που πρέπει να λυθούν. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει  εμπειρία και  τεχνογνωσία, έχει αποδείξει την διαχειριστική της επάρκεια και τη διοικητική της ικανότητα για αυτό και επιλέχτηκε από την ΚΟΕ για να φιλοξενήσει  αυτό το κορυφαίο αθλητικό γεγονός».

Στη σύσκεψη, από πλευράς ΚΟΕ, μετείχαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο Α’ Αντιπρόεδρος Γιώργος Κατσαρός και ο Ταμίας Ηλίας Ξιάρχος, καθώς  και ο  ειδικός συνεργάτης Νίκος Σπηλιωτόπουλος.

Previous ArticleNext Article